Menu
Ajacieden strekken benen op Rode Plein

Ajacieden strekken benen op Rode Plein

De Ajacieden trainden niet op de ochtend van de wedstrijddag. Met de traditie bij Europese duels werd vanwege het vrieskoude Russische winterweer - vooral uit oogpunt van blessures - gebroken. In plaats van een training strekten de Ajacieden de benen op het wereldberoemde Rode Plein in hartje Moskou.

Ditmaal geen balspellen voor de selectiespelers. Er werd alleen raak 'geschoten' met de mobiele camera's. In relatieve rust lieten de Ajacieden de bijzondere sfeer op het immense plein op zich inwerken. De Basiliuskathedraal is met zijn bijzondere torens een absolute blikvanger op het Rode Plein. Natuurlijk is ook het uit rood steen opgetrokken Kremlin wereldberoemd.

Het bezoek van de Ajacieden vormde wellicht een mooie opmaat naar de wedstrijd van vanavond in het Luzhniki Stadion. In het dik 84.000 plekken tellende stadion moeten de Amsterdammers een 1-0 achterstand goedmaken. Na de rust van het Rode Plein zal het er vanavond in het Luzhniki ongetwijfeld heter aan toe gaan.


Tekst en foto's: Ajax.nl/ Ronald Jonges

Trainer Frank de Boer blikt over het plein, met in zijn rug de Basiliuskathedraal. Trainer Frank de Boer blikt over het plein, met in zijn rug de Basiliuskathedraal.
Siem de Jong legt zijn indrukken fotografisch vast. Siem de Jong legt zijn indrukken fotografisch vast.
Het militaire groen steekt flink af bij het Amsterdamse rood en wit. Het militaire groen steekt flink af bij het Amsterdamse rood en wit.
Spelersbegeleider Herman Pinkster (midden) vertelt Blind en De Boer over de historie van het plein. Spelersbegeleider Herman Pinkster (midden) vertelt Blind en De Boer over de historie van het plein.
Tijd voor een kort wedstrijdoverleg, of worden de laatste indrukken besproken? Tijd voor een kort wedstrijdoverleg, of worden de laatste indrukken besproken?
De Ajacieden drentelen relaxed over de wereldberoemde klinkers. De Ajacieden drentelen relaxed over de wereldberoemde klinkers.
Jeroen Verhoeven verdedigt donderdag het Ajax-doel tegen Spartak Moskou. Jeroen Verhoeven verdedigt donderdag het Ajax-doel tegen Spartak Moskou.