Menu
Ajacieden strekken de benen in Lyon

Ajacieden strekken de benen in Lyon

De spelers en staf van Ajax hebben dinsdagochtend Lyon verkend. Op zo’n 900 kilometer van Amsterdam strijden de Ajacieden dinsdagavond voor een plek in de volgende ronde van de UEFA Champions League. Tijdens een wandeling door het Parc de la Tête d’Or gingen de gedachten vast even uit naar de wedstrijd in het Stade de Gerland.

Vanuit het hotel aan de westoever van de Rhône dook de equipe van Ajax in de ochtenduren het Parc de la Tête d’Or in. De negentien Ajacieden bewogen zich samen met de staf als een soort wielerpeloton door het herfstachtige decor. In steeds wisselende samenstelling bewogen ze zich ruim een half uur door het park. De jongelingen Davy Klaassen, Lesley de Sa, Ruben Ligeon, Dico Koppers en Jody Lukoki wisten elkaar uiteraard goed te vinden. In hun hotelpak mengden ze zich tussen de overige Ajacieden die de 0-0 tegen Lyon in Amsterdam nog even door hun hoofd lieten gaan.

Frank de Boer maakte van de gelegenheid gebruik om een aantal spelers even kort te spreken in aanloop naar de ontmoeting met Olympique Lyon. Van een Spaanse conversatie met Nicolás Lodeiro tot een Nederlandse onderonsje met nieuweling Klaassen.

Of de wandeling inspirerend heeft gewerkt zal dinsdagavond blijken. Ajax heeft aan een gelijkspel (minimaal 1-1) genoeg om overwintering in de UEFA Champions League veilig te stellen. Zeven kilometer verderop in het Parc de Gerland ligt het ticket naar de volgende ronde van het miljoenenbal op de Ajacieden te wachten.

Volg Ajax in Lyon via Ajax.nl, Ajax TV en Twitter @AFCAjax

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

De Boer in gesprek met Sulejmani. De Boer in gesprek met Sulejmani.
De Ajacieden tijdens de wandeling door het Parc de la Tete d’Or. De Ajacieden tijdens de wandeling door het Parc de la Tete d’Or.