Menu
Ajacieden swingen op 'day after'

Ajacieden swingen op 'day after'

Een beetje losgooien, lopen, fietsen en hangen in het gras. Zo zag de training van donderdag eruit voor de Ajacieden die woensdagavond met 1-1 gelijk hadden gespeeld tegen Paris Saint-Germain. Bijkomen was het toverwoord op deze zonnige ochtend op sportpark de Toekomst.

Herstel- en conditietrainer Björn Rekelhof nam heel de selectie onder zijn hoede aan het begin van de training. Niet alleen de basisspelers, maar ook de reserves. Hij liep een aantal rondjes met ze, waarbij trainer Frank de Boer ook nog even aansloot.

Er werd ook uitgebreid gerekt en ‘uitgezwaaid’. Dat laatste had veel weg van sambadansen op de plaats. De spelers moesten het zware duel van woensdag uit hun lijf swingen. Daarna deden ze een grote rondo, alvorens alle basisspelers naar binnen gingen om te fietsen en uit te rusten. Alleen de spelers die geen hele wedstrijd hadden gespeeld, El Ghazi, Viergever, Zimling en Milik, trainden volledig mee. Davy Klaassen, Lucas Andersen en Joël Veltman kwamen nog terug om naar de afrondvorm van de reserves te kijken. Languit in het gras lagen ze, genietend van het warme weer.

Rechtsachter Ricardo van Rhijn had een andere planning. In plaats van rusten koos hij ervoor om op het achterste veld extra schietoefeningen te doen. Hij pakte het ‘muurtje’ erbij en nam achter elkaar vrije trappen. Trainer Frank de Boer zag het en zocht hem op voor enkele aanwijzingen. Het beeld was mooi: een ervaren trainer en een leergierige pupil.

De coach was in goeden doen en zei op zijn wekelijkse persconferentie dat hij tevreden was met de wijze waarop zijn ploeg vooral de tweede helft had gevoetbald. Ook zei hij uit te kijken naar de Klassieker van zondag. ,,Ik genoot er altijd van als mensen me van alles toewensten.’’ 

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Rekken en strekken op het trainingsveld. Rekken en strekken op het trainingsveld.
Frank de Boer vermaakt zich ondertussen met een balletje hooghouden. Frank de Boer vermaakt zich ondertussen met een balletje hooghouden.
Björn Rekelhof nam de selectie onder zijn hoede aan het begin van de training. Björn Rekelhof nam de selectie onder zijn hoede aan het begin van de training.
Niki Zimling zal met een goed gevoel op de training zijn verschenen. Niki Zimling zal met een goed gevoel op de training zijn verschenen.
Lucas Andersen heeft een mooie 'no-look pass' in huis. Lucas Andersen heeft een mooie 'no-look pass' in huis.
In het gras was het heerlijk liggen vandaag. In het gras was het heerlijk liggen vandaag.