Menu

Ajacieden terug in Amsterdam

Maar liefst 38 spelers waren maandagochtend aanwezig op het trainingsveld. De selectie is weer terug van het trainingskamp in De Lutte, Jong Ajax stond met een voltallig team te trainen en in een hoek van het veld stonden drie van blessures herstelde spelers weer met de bal te oefenen.

Op het veld waar de A-selectie bezig was, viel op dat de uit Tunesië afkomstige stagiair Trabelsi nog van de partij was. Dinsdagmiddag verlaat hij naar verluidt het Ajax-kamp weer.

Vierklau is hersteld van zijn rugblessure en trainde met de A-selectie. Van der Gun stond niet op het veld, hij heeft nog te veel last van zijn scheenbeen. Aron Winter trainde ook niet, hij is inmiddels voor een seizoen verhuurd aan Sparta. Ikedia is vanwege interlandverplichtingen met Nigeria niet in het land. Mido is wel weer terug in Nederland. Hij speelde met Egypte gelijk in en tegen Algerije en maakte het enige doelpunt voor zijn land.

Op het andere trainingsveld stond Jong Ajax te trainen. Jan Olde Riekerink heeft weer meer dan elf spelers tot zijn beschikking. Jan van Halst, Bryan Roy en Richard Witschge deden ook mee met die groep. Hier zagen we een nieuwe gezicht. De 18 jaar oude Gilberto (voluit Felisberto Sebastiao Da Graca Amaral) uit Angola is op proef. De Afrikaan is een aanvallende linker middenvelder en komt uit voor Petro Atletico en het Angolese jeugdteam onder twintig.

In een hoek van het veld stonden Ole Tobiasen, Jose Valencia en Kwame Quansah met zijn drieen te trainen. Alle drie zijn net hersteld van zware blessures en zijn voorzichtig begonnen met de bal.