Menu
Ajacieden terug naar de basis

Ajacieden terug naar de basis

De Ajacieden kregen dinsdagmorgen een ‘ouderwetse’ voetbaltraining voorgeschoteld. Trainer Adrie Koster en zijn assistent-trainers lieten de Amsterdamse spelers naar hartenlust passen, koppen en trappen. Klassieke voetbalonderdelen kwamen aan bod.

Leonardo heeft een extra reden tot juichen: de Braziliaan werd winnaar van het latje trappen. Leonardo heeft een extra reden tot juichen: de Braziliaan werd winnaar van het latje trappen.

Koster en zijn spelers keerden daarmee terug naar de basis van het voetbalambacht. Deze morgen lag de nadruk op enkele van de belangrijkste onderdelen in het voetbal. De inleidende passoefening gaf direct een aardig beeld van wat later in die training zou volgen. In groepjes van twee stelden de selectiespelers zich tegenover elkaar op, op het winderige en soms druilerige trainingsveld bij de ArenA.

Met het vergroten van de onderlinge afstand werd het telkens ook iets lastiger om de ballen vlekkenloos in de voeten te passen. Toch eindigden de meeste ballen exact in de kicksen van de medespeler. Wat volgde was een afwerkoefening op doel. De hard ingespeelde ballen mochten een keer worden geraakt, waarna gescoord moest worden.

Edgar Davids en George Ogararu trainden apart met fysiotherapeut Ricardo de Sanders. Edgar Davids en George Ogararu trainden apart met fysiotherapeut Ricardo de Sanders.

De spelers die een avond eerder met Jong Ajax in actie kwamen, mochten slechts toekijken. De wedstrijd in de Beloftencompetitie tegen Jong FC Groningen werd met 0-3 gewonnen. De een avond eerder in Groningen geleverde inspanningen werden rustig uit de benen gelopen. Na een halfuur keerden Jan Arie van der Heijden, Michael Krohn-Dehli, Robbert Schilder, Nicolae Mitea en Mitchell Donald terug naar de ArenA.

Ook George Ogararu en Edgar Davids waren nog niet toe aan schietoefeningen. Beide Ajacieden trainden apart met fysiotherapeut Ricardo de Sanders. Ogararu is nog licht geblesseerd aan zijn bovenbeen, Davids is herstellende van een beenbreuk. De verdediger en de middenvelder beperkten zich vooralsnog tot loopoefeningen.

De groep fitte Ajacieden houden enkele ballen hoog. De groep fitte Ajacieden houden enkele ballen hoog.

Tussen alle hardwerkende Ajacieden viel een stralende glimlach extra op. Leonardo maakte na negen maanden blessureleed zijn rentree in een officieel duel. De opluchting plus blijdschap over de geslaagde terugkeer waren ook een halve dag later nog duidelijk terug te zien op het gezicht van de Braziliaaan. Omdat Leonardo maar een halfuur meespeelde in Groningen, trainde hij dinsdag van begin tot eind mee.

Koppend en afwerkend werd de ochtendtraining afgesloten. Na een kopactie moest doeltreffend worden afgerond. Maarten Stekelenburg, Dennis Gentenaar en Erik Heijblok slaagden erin menige inzet te keren. Alles pareren bleek een onmogelijke opgave. De mooiste doelpunten kwamen van de wreef van de aanvallers Klaas Jan Huntelaar, Luis Suarez en Albert Luque.

De spelers die een avond eerder met Jong Ajax in actie kwamen, liepen dinsdag uit. Robbert Schilder, Michael Krohn-Dehli en Jan Arie van der Heijden beperkten zich tot lopen. De spelers die een avond eerder met Jong Ajax in actie kwamen, liepen dinsdag uit. Robbert Schilder, Michael Krohn-Dehli en Jan Arie van der Heijden beperkten zich tot lopen.