Menu
Ajacieden terug op vertrouwde grond

Ajacieden terug op vertrouwde grond

De Ajacieden keerden maandagmiddag terug op het trainingsveld van de Toekomst. Op de vertrouwde bodem met nieuwe Ziggo-uitingen waren nagenoeg dezelfde spelers te zien als afgelopen week op het trainingskamp in Qatar. Joël Veltman, die zaterdag in het oefenduel met Schalke 04 een verrekking aan zijn hamstring opliep, werkte binnen aan zijn herstel.

Geen intensieve duels of pittige partijvormen op de training vanmiddag. De technische staf liet de Ajacieden vooral combineren en doorbewegen. De spelers lieten zien fris uit Qatar te zijn teruggekeerd. In hoog tempo vond de bal zijn weg naar een ploeggenoot. De meesten hadden meer moeite met zich aan te passen aan de Nederlandse weersomstandigheden. De gure Hollandse wind stond in schril contrast met het Qatarese briesje. Een enkeling had het dan ook niet nagelaten de muts weer van de plank te halen.

Joël Veltman trainde vandaag binnen. Inmiddels is bevestigd dat hij een verrekking aan de linker hamstring heeft. De centrale verdediger had zich waarschijnlijk een mooier begin van 2015 voorgesteld. Voor Vaclav Cerny is het jaar wel uitstekend begonnen. Het 17-jarige talent werd dit weekeinde wederom uitgeroepen tot Tsjechisch talent van het jaar. Die eer viel hem vorig jaar ook al ten deel. Hoewel hij het trainingskamp met de selectie aan zich voorbij zag gaan, maakte hij vandaag ‘gewoon’ weer deel uit van de groep. Evenals Abdelhak Nouri en Donny van de Beek overigens. Inmiddels zijn de A-junioren een vast gezicht op de trainingen van het eerste.

De komende dagen werken de Ajacieden toe naar het duel van vrijdagavond met FC Groningen. Dan wordt om 20:00 uur de competitie officieel hervat.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees


Dat was even andere koek voor de Ajacieden. Van de warmte naar de kou. Dat was even andere koek voor de Ajacieden. Van de warmte naar de kou.
De dik ingepakte technische staf is ook weer compleet. De dik ingepakte technische staf is ook weer compleet.
De focus wordt gericht op Ajax - Groningen. Vrijdag al op het programma. De focus wordt gericht op Ajax - Groningen. Vrijdag al op het programma.
Jong talent staat te dringen vooraan op de training. Jong talent staat te dringen vooraan op de training.
Zal De Boer vrijdag opnieuw voor Van der Hoorn kiezen als vervanger van Veltman? Zal De Boer vrijdag opnieuw voor Van der Hoorn kiezen als vervanger van Veltman?
Davy Klaassen in actie. Davy Klaassen in actie.