Menu
Ajacieden terug van vakantie

Ajacieden terug van vakantie

De meeste spelers van Ajax zijn weer terug van vakantie. In verschillende groepjes meldden zich maandag in totaal zestien Ajacieden op de Toekomst voor de jaarlijkse intakes. Ook de nieuwe aanwinsten Theo Janssen en Derk Boerrigter waren aanwezig. Mounir El Hamdaoui ontbrak maandag. Hij sluit maandag 11 juli bij Jong Ajax aan.

Op een aantal internationals na waren de kampioenen van het seizoen 2010-2011 maandag weer te bewonderen op de Toekomst. Een dag voor de eerste openbare training van het seizoen ondergingen de spelers een aantal medische testen. Ook Jan-Arie van der Heijden was aanwezig. De 23-jarige middenvelder speelde de afgelopen twee seizoenen op huurbasis voor Willem II. Een andere 'oude bekende' was verdediger Clayton Daniels. De 26-jarige Zuid-Afrikaan van Ajax Cape Town is aan zijn tweede stageperiode bij Ajax begonnen.

Jan Vertonghen, Toby Alderweireld en Eyong Enoh hebben nog een week vakantie omdat ze na afloop van het seizoen nog interlands speelden. Het drietal meldt zich maandag 4 juli weer bij Ajax. Voor Gregory van der Wiel, Nicolai Boilesen en Christian Eriksen begint het seizoen nog een week later. Door de oefentrip van Oranje in Zuid-Amerika kreeg de rechtsback van Ajax en Oranje pas veel later vakantie dan zijn medespelers. Ook Boilesen en Eriksen hebben vanwege het EK U-21 pas sinds kort vakantie. Beide Denen beginnen net als Van der Wiel op maandag 11 juli aan het nieuwe seizoen. Nicolas Lodeiro zal zich naar verwachting nog een periode later melden. De Uruguyaan speelt met Uruguay op de Copa America. Dat toernooi wordt van 1 tot en met 24 juli in Argentinië gehouden.

Mounir El Hamdaoui vanaf 11 juli bij Jong Ajax aan. Een aantal spelers van Jong bewandelen de omgekeerde weg: zij zullen zich vanaf dinsdag tijdens de voorbereiding bij de selectie van Frank de Boer aansluiten.

De eerste openbare training van het seizoen begint dinsdag om 10:30 uur op de Toekomst. De poorten gaan vanaf 9:30 uur open. Vanaf dat moment is ook het nieuwe Ajax-thuisshirt voor het eerst verkrijgbaar in de Official Ajax Fanshop, naast de hoofdingang van de Amsterdam ArenA.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Daley Blind meldde zich maandag als een van de eersten op de Toekomst. Daley Blind meldde zich maandag als een van de eersten op de Toekomst.
Ook Miralem Sulejmani is weer terug van vakantie. Ook Miralem Sulejmani is weer terug van vakantie.
Demy de Zeeuw meldde zich maandagochtend weer in Amsterdam. Demy de Zeeuw meldde zich maandagochtend weer in Amsterdam.
Onder toeziend oog van René Wormhoudt ondergaat Theo Janssen een aantal testen. Onder toeziend oog van René Wormhoudt ondergaat Theo Janssen een aantal testen.
Verdediger Clayton Daniels (Ajax Cape Town) is aan zijn tweede stage bij Ajax begonnen. Verdediger Clayton Daniels (Ajax Cape Town) is aan zijn tweede stage bij Ajax begonnen.
Fysio Frank van Deursen checkt de sprongkracht van Lorenzo Ebecilio. Fysio Frank van Deursen checkt de sprongkracht van Lorenzo Ebecilio.
Maarten Stekelenburg maakt zich op voor het nieuwe seizoen. Maarten Stekelenburg maakt zich op voor het nieuwe seizoen.
Dario Cvitanich begint aan zijn vierde seizoen in Amsterdamse dienst. Dario Cvitanich begint aan zijn vierde seizoen in Amsterdamse dienst.