Menu

Ajacieden tevreden met drie punten

De Ajacieden waren na afloop van het eerste competitieduel tegen Utrecht blij met drie zwaarbevochten punten. Allen waren het erover eens dat het geen makkelijke wedstrijd was geweest.

Rafael van der Vaart vond dat Ajax vooral in de beginfase goed speelde. ,,De eerste twintig minuten speelden we erg goed, daarna zakte het in, dat was jammer. Het was zo warm, dat is moeilijk voetballen. Maar het is geen excuus, want de tegenstander heeft er ook last van. Gelukkig scoorden we op het eind nog twee keer, zodat we toch een goed resultaat boekten. Ik ben erg blij met de overwinning, het spits is eraf" glimlachte de middenvelder.

De Ajacied werd veelvuldig door zijn directe tegenstander aan zijn shirtje getrokken. ,,Ik heb daar niet zoveel moeite mee. Het gebeurt altijd. Wat kan je eraan doen? Het hoort er nu eenmaal bij", luidde de nuchtere conclusie van de 'man of the match'. Die titel deed hem goed. ,,Het is natuurlijk leuk dat het publiek jou als beste speler kiest. Het is een blijk van waardering en dat is altijd prettig" besloot Van der Vaart.


Ook Victor Sikora was het eens met zijn collega en vond het lastig spelen onder deze omstandigheden. ,,In de eerste helft speelde ik in de schaduw, maar toch was het erg warm. We kwamen goed uit de startblokken, daarna viel het wat terug. Maar we moesten wel wat gas terug nemen, anders was het nauwelijks vol te houden. Die drinkpauze was echt nodig. In de tweede helft was het iets minder heet, ondanks het feit dat ik in de zon speelde."

,,Tegen het einde van de wedstrijd kwam onze kwaliteit boven drijven, waardoor we nog twee keer vrij makkelijk scoorden. Die voorzet van mij op Mido was op maat, gelukkig. Hij kopte hem makkelijk binnen. Dat had ik wel nodig want ik had daarvoor een enorme kans verprutst."

,,Over mijn eigen spel ben ik redelijk tevreden. Ik heb veel balcontacten gehad en kon er vaak iets positiefs mee doen. Meer tevreden ben ik met deze overwinning. Utrecht is een zware tegenstander. We hadden het middenveld in handen, maar toch
konden we niet altijd de voorste linie bereiken. In plaats van rustig op te bouwen vanuit de verdediging en via het middenveld de spitsen aan te spelen, sloegen we nogal eens een linie over. Maar we hebben op mentaliteit en vooral op kwaliteit gewonnen. De eerste drie punten zijn binnen", zuchtte Ajax'nieuwe aanwinst opgelucht.

Steven Pienaar vierde zijn doelpunt, het derde voor de Amsterdammers, met een opvallend dansje. ,,Zlatan had eigenlijk al moeten scoren. Uit een kluts kwam de bal via Van der Vaart bij mij terecht. Ik haalde uit en hij zat. Dat dansje doe ik altijd als ik heb gescoord. Het komt van Kanu, het heet de 'Drunken Master', als iemand die dronken is", legde Pienaar uit. Over de hitte lachte de middenvelder: ,,Ik had er niet zo'n moeite mee, het leek Zuid-Afrika wel!"