Menu
Ajacieden tonen spierballen

Ajacieden tonen spierballen

De training stond donderdag deels in het teken van kracht-, vaardigheid- en lenigheidoefeningen. Groepsgewijs moesten de spelers hun spierballen tonen.

Vooral tijdens de voorbereiding is het van belang om voordurend prikkels af te wisselen, zo legt conditie-/hersteltrainer René Wormhoudt na afloop van de oefensessie uit. In twee groepen melden de Ajacieden zich beurtelings bij hem. In tweetallen worden er een aantal oefeningen afgewerkt waar de spelers af en toe letterlijk hun handen vol aan hebben. Bijvoorbeeld als ze elkaar moeten optillen en vervolgens zonder de grond te raken om hun collega heen moeten draaien. ,,En dat moet zowel behendig als met souplesse gebeuren”, doceert Wormhoudt.

Aan de andere kant van het veld trainden de Ajacieden met de bal. De eerste oefenwedstrijd staat immers zaterdag al op het programma. Die ochtend neemt Ajax het op tegen ‘kleine broer’ Ajax Zaterdag 1.

De aftrap van Ajax 1 - Ajax Zaterdag 1 is om 11.00 uur op de Toekomst. Kom naar de eerste oefenwedstrijd van Ajax! Kaarten zijn verkrijgbaar voor slechts € 10,-. Speciale kinderkaarten zijn verkrijgbaar voor € 5,-. Zaterdag vanaf 9.30 uur is er kassaverkoop aan de poort van de Toekomst. Voor dit oefenduel geldt een vrije verkoop, je hebt dus geen Club Card nodig.

Bestel hier je kaarten

De Ajacieden moesten zich met behulp van een collega op hun handen naar de overkant verplaatsen. De Ajacieden moesten zich met behulp van een collega op hun handen naar de overkant verplaatsen.
Bij een van de oefeningen moest er ook een bokkesprong worden gemaakt. Bij een van de oefeningen moest er ook een bokkesprong worden gemaakt.
Tom Overtoom probeert om Daylon Claassen heen te draaien, zonder de grond te raken. Tom Overtoom probeert om Daylon Claassen heen te draaien, zonder de grond te raken.
Martin Jol in gesprek met Tom Overtoom (op de rug gezien) en Siem de Jong. Martin Jol in gesprek met Tom Overtoom (op de rug gezien) en Siem de Jong.