Menu
Ajacieden tonen spierballen

Ajacieden tonen spierballen

De bal speelde dinsdagmiddag slechts een bijrol op het trainingsveld van Ajax in Oostenrijk. De middagtraining stond in het teken van stabiliteits-, kracht- en balansoefeningen. Daarnaast werd er ook gelopen en door de bergen gefietst. Dat leverde een aantal bijzondere foto’s op.

De spelers toonden tijdens de verschillende oefeningen letterlijk hun spierballen. Het draaide even niet om hun voetbalkwaliteiten, maar om stabiliteit, kracht en balans. Een deel van de spelers eindigde de training met een fietstocht door de bergen in de omgeving van het trainingsveld. Het is een beeld dat we deze week zeker nog vaker gaan zien. Na een paar pittige cols koersten de spelers rechtstreeks terug richting het spelershotel. Morgen weer een nieuwe etappe.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

De uitrusting voor een bijzondere training. De uitrusting voor een bijzondere training.
Opperste concentratie bij Richairo Zivkovic. Opperste concentratie bij Richairo Zivkovic.
De doelen op het trainingsveld zijn multifunctioneel. De doelen op het trainingsveld zijn multifunctioneel.
De aanvallers Kolbeinn Sigthórsson en Arek Milik tijdens een van de oefeningen. De aanvallers Kolbeinn Sigthórsson en Arek Milik tijdens een van de oefeningen.
De spelers trainden dinsdagmiddag nauwelijks met de vertrouwde WK-bal. Ze moesten onder meer een zware bal omhoog tillen. De spelers trainden dinsdagmiddag nauwelijks met de vertrouwde WK-bal. Ze moesten onder meer een zware bal omhoog tillen.
Nicolai Boilesen aan de slag met een halter. Nicolai Boilesen aan de slag met een halter.
Mitchell Dijks is na een jaar bij sc Heerenveen weer terug op het oude nest bij Ajax. Mitchell Dijks is na een jaar bij sc Heerenveen weer terug op het oude nest bij Ajax.
De Brazuca werd voor alternatieve doeleinden gebruikt. De Brazuca werd voor alternatieve doeleinden gebruikt.
Een gefocuste blik van Stefano Denswil. Een gefocuste blik van Stefano Denswil.
Een deel van de spelers sloot de training af met een fietstocht door de bergen. Een deel van de spelers sloot de training af met een fietstocht door de bergen.
De eerste bergetappe van Ajax deze week. De eerste bergetappe van Ajax deze week.