Menu

Ajacieden tot uiterste in Amsterdamse Bos

Er stond voor de dinsdagochtend weer een training in het Amsterdamse Bos op het programma. Dat betekent zware kost voor de Ajacieden. Veel conditiewerk, spieroefeningen, maar vooral: geen bal.

Anthony Obodai, die maandagavond met Jong Ajax speelde, mocht achterblijven in de ArenA voor de uitlooptraining met de Beloften. De keepers hoefden dit keer ook niet mee naar het bos. Zij deden op de trainingsvelden een reguliere keeperstraining.

Al carpoolend togen de Ajacieden naar het in mooie herfstkleuren getinte bos. Daar legde René Wormhoudt uit wat de training in zou houden. Er waren een paar variaties op de vorige bostraining, maar het belangrijkste gedeelte bestaat altijd uit veel loop-en sprintwerk.

Gelukkig was het droog, maar de eerder gevallen regen, zorgde toch voor veel modderspatten op de trainingspakken. Het eerste rondje diende als warming-up. Daarna werd de tweede ronde gedaan, met enkele hindernissen. De oefening waar geen einde aan leek te komen was die van het omhoog sprinten. Tegen een heuvel op moesten de Ajacieden zo snel mogelijk sprinten. Maar toen waren ze er nog niet. Ze moesten de bocht om en vervolgens nog een stukje vals plat omhoog.

,,Tak, tak, tak ,tak!', spoorde Wormhoudt aan. En in de bocht stond Koeman die zijn pupillen door het laatste stukje heen schreeuwde: ,, Trek door, kom op, goed zo, houd tempo!'' Het zweet gutste van de voorhoofden van de Ajacieden.

Een langslopende dame schudde haar hoofd. ,,Houd maar op jongens, het is toch verspilde energie. Het gaat toch niet lukken morgenavond'', in de veronderstelling dat niet Ajacieden, maar de spelers van het Nederlands elftal haar voorbij stoven.

Gelukkig kwam er ook aan de tweede ronde een einde. Na een drinkpauze werd de derde ronde opgesplitst in twee delen. Het eerste gedeelte moesten de jongens in hoog tempo afleggen. Daar hadden ze ongeveer drie minuten de tijd voor. Halverwege mochten ze vier minuten uitrusten, om vervolgens het tweede deel zo snel mogelijk te volbrengen, liefst ook in een minuut of drie.

En dat lukte, wat Krol kon Johnny Heitinga als eerste klokken met een tijd van 2.55 minuten, gevolgd door Wamberto en Escudé. Zlatan Ibrahimovic deed het wat rustiger aan en kwam als laatste binnen sjokken. Als beloning tenslotte mochten alle Ajacieden nog een rondje uitlopen om rond de middag weer terug te keren naar de Amsterdam ArenA voor een warme douche en een gezamenlijke lunch. De middagtraining werd binnen afgewerkt.