Menu
Ajacieden trainen binnen en buiten

Ajacieden trainen binnen en buiten

De Ajacieden begonnen de training in de beslotenheid van het gymzaaltje in de ArenA. Na de beschutte warming-up zochten de spelers van Adrie Koster het winderige trainingsveld op. Buiten werd een bijna anderhalf uur durend mini-toernooi afgewerkt.

Fysiotherapeut Frank van Deursen bespreekt de stand van zaken met de geblesseerde Gregory van der Wiel. Fysiotherapeut Frank van Deursen bespreekt de stand van zaken met de geblesseerde Gregory van der Wiel.

Een Ajacied ging zijn ploeggenoten al voor op het veld naast de ArenA. Gregory van der Wiel werkte zijn revalidatietraining af met fysiotherapeut Frank van Deursen. De verdediger raakte in de competitiewedstrijd tegen Feyenoord geblesseerd aan de binnenband van zijn linkerknie. Na een dik uur lopen, dribbelen en een voorzichtige sprint blies de Amsterdammer de aftocht. Van der Wiel verliet het trainingsveld met een redelijk goed gevoel.

,,Ik richt me op de wedstrijd tegen Willem II, de komende wedstrijd tegen NAC komt helaas nog te vroeg’’, sprak Van der Wiel bij het verlaten van het veld. Het goede gevoel kwam vooral voort uit het besef dat het herstel vordert. De linkerknie wordt duidelijk beter en sterker. ,,Ik heb weer voor het eerst kunnen sprinten. Maandag probeerde ik het ook, maar toen ging het nog niet helemaal goed.’’

Terwijl de groep fitte Ajacieden een ronde over het veld loopt, legt Jong Ajacied Marco van Duin aan voor een schot op doel. Terwijl de groep fitte Ajacieden een ronde over het veld loopt, legt Jong Ajacied Marco van Duin aan voor een schot op doel.

De fitte Ajacieden trainden na het vertrek van Van der Wiel nog drie kwartier door. Het mini-toernooitje besloeg acht speelrondes. Koster had zijn selectie voor deze training aangevuld met Jong Ajacieden Javier Martina en doelman Marco van Duin. Ook Michael Krohn-Dehli was weer van de partij bij een training van de A-selectie. De Deen trainde de voorbije periode met Jong Ajax.

Ook een oud-speler trok de aandacht, al doet hij dat met enige regelmaat tijdens de trainingen van Ajax 1. Trainer Frank de Boer speelde zijn wedstrijdjes mee tijdens het mini-toernooi. De voormalige topverdediger is nog altijd gezegend met veel voetbalklasse.

Naast Van Duin waren ook Michael Krohn-Dehli en Javier Martina van de partij tijdens de donderdagtraining. Naast Van Duin waren ook Michael Krohn-Dehli en Javier Martina van de partij tijdens de donderdagtraining.