Menu
Ajacieden trainen binnen en buiten

Ajacieden trainen binnen en buiten

Een overzichtelijk groepje Ajacieden liet zich vanmiddag een klein uur zien op het trainingsveld naast de Amsterdam ArenA. De trainingsdag werd binnen, in de sportzaal van de ArenA afgesloten met een kopspel.

Robbert Schilder probeert de bal voorbij Leonardo te spelen. Jeffrey Sarpong kijkt toe. Robbert Schilder probeert de bal voorbij Leonardo te spelen. Jeffrey Sarpong kijkt toe.

Als vervolg op de ochtendsessie, die vooral bestond uit een grote partij, schotelde trainer Marco van Basten zijn spelers een iets gemoedelijkere middagtraining voor. Een hindernisparcours van conditie- en hersteltrainer René Wormhoudt was het hoogtepunt van de buitentraining. Al dribbelend moesten pylonen en andere markeringsmaterialen worden omzeild.

Na de behendigheidsoefeningen van Wormhoudt kwam het aan op combinatiespel. Binnen een afgebakend vierkant moest de bal secuur worden overgespeeld. De bal mocht hierbij niet meer dan twee keer worden geraakt. De partij met in hesjes gestoken spelers probeerde de onder druk verstuurde passes te onderscheppen. De ploeg zonder hesjes probeerde de bal juist zo goed en zo kwaad bij een medespeler te krijgen. De oefening leverde geslaagde én minder geslaagde combinaties op.

Keeperstrainer Carlo l'Ami had vanmiddag op het veld alleen Sergio Padt tot zijn beschikking. De overige keepers in de selectie trainden binnen. Keeperstrainer Carlo l'Ami had vanmiddag op het veld alleen Sergio Padt tot zijn beschikking. De overige keepers in de selectie trainden binnen.

Sergio Padt werkte zich in het zweet onder leiding van keeperstrainer Carlo l’Ami. Kenneth Vermeer en Hans Vonk bleven de middag binnen. Padt kreeg een gevarieerde portie keeperoefeningen voorgeschoteld. L’Ami gebruikte opvallende hulpmaterialen. Zo toverde de trainer onder meer stalen gewichten en afzetlinten tevoorschijn. Alles om zijn bedoelingen achter de oefeningen zo goed mogelijk duidelijk te maken.

Ook de overige selectieleden, exclusief de internationals, brachten de middag door in de sportzaal of in het krachthonk van het stadion. Woensdag staat geen training gepland. De internationals uit de Ajax-selectie keren donderdag weer terug op vertrouwde grond. De donderdagtraining (van de complete selectie) begint om 14.30 uur.

L'Ami test de sprongkracht van de jonge doelman. L'Ami test de sprongkracht van de jonge doelman.