Menu
Ajacieden trainen en poseren

Ajacieden trainen en poseren

Een drukke dag voor de selectie van Ajax. Tussen de twee trainingen door poseerden de Ajacieden woensdag ook voor hun officiële portretfoto voor komend seizoen.

Een flinke groep Ajacieden verscheen woensdagochtend op het trainingsveld op de Toekomst. Ricardo van Rhijn en Viktor Fischer (beiden hamstringblessure) ontbraken nog, net als het trio Cillessen/Blind/Veltman, dat woensdagavond in Brazilië aantreedt tegen Argentinië in de halve finale van het WK. Frank de Boer en zijn staf schotelden de selectie een uitgebreide en gevarieerde training voor.

Meest in het oog springend deze regenachtige woensdag was de oefening met oplichtende poortjes (bestaande uit twee pylonen). Lampjes aan? Dan de bal zo snel mogelijk tussen de pylonen. Een mooie training in reactievermogen en nauwkeurigheid, die fanatiek werd uitgevoerd. Ook veel aandacht voor aanvalsvormen: 'Loeren Davy, loeren', gaf Dennis Bergkamp vanaf de zijkant mee aan Davy Klaassen. De afsluiter van het ochtendprogramma: een partij 11 tegen 11 op een groot veld, opgedeeld in steeds een aantal minuten, met tussendoor aanwijzingen en uitleg van De Boer, Spijkerman en Bergkamp.

Tussen de ochtendsessie en de middagsessie was het tijd voor lunch, behandelingen én de jaarlijkse portretfoto. In hun nieuwe outfits verschenen de Ajacieden één voor één voor de camera. Haar goed, shirt recht en klaar voor weer een mooie voetbaljaargang.

Waar er woensdag nog een middagsessie op het programma stond, traint Ajax donderdag alleen in de ochtend.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Richairo Zivkovic in actie tijdens één van de oefenvormen. Richairo Zivkovic in actie tijdens één van de oefenvormen.
Frank de Boer eist scherpte. Frank de Boer eist scherpte.
Lampjes aan? Bal tussen de oplichtende pylonen. Lampjes aan? Bal tussen de oplichtende pylonen.
Het Talent van het Jaar en de Ajacied van het Jaar: Klaassen en Schöne. Het Talent van het Jaar en de Ajacied van het Jaar: Klaassen en Schöne.
Lucas Andersen passt, Dennis Bergkamp kijkt en geeft aanwijzingen waar nodig. Lucas Andersen passt, Dennis Bergkamp kijkt en geeft aanwijzingen waar nodig.
Lasse Schöne poseert voor de oefenfoto. Lasse Schöne poseert voor de oefenfoto.
Jairo Riedewald staat er weer goed op voor komend seizoen. Jairo Riedewald staat er weer goed op voor komend seizoen.