Menu
Ajacieden trainen in vakantiesferen

Ajacieden trainen in vakantiesferen

Een grote groep Ajacieden, een aangenaam schijnend zonnetje en veel publiek rondom het trainingsveld. De ochtendtraining van Ajax ging niet onopgemerkt voorbij.

Als (een deel van) Nederland vakantie viert, is dat altijd duidelijk te merken bij de Ajax-trainingen. Over belangstelling hebben de Ajacieden toch al weinig te klagen, maar in vakantietijd is het ronduit druk rondom het trainingsveld. De voor sommige scholieren net aangebroken herfstvakantie is daar geen uitzondering op. Vanwege de vakantiespreiding blijft het nog wel even gezellig druk en chaotisch ook. Uit alle delen van Nederland reizen de komende weken Ajax-fans naar Amsterdam. De ene Ajax-fan jaagt fanatiek op een handtekening van de favoriete Ajacied(en).

Olaf Lindenbergh, Michael Krohn-Dehli, Markus Rosenberg, Edgar Manucharyan en Jan Vertonghen speelden maandagavond een wedstrijd met Jong Ajax. Het vijftal beperkte zich vandaag tot een uitlooptraining. Olaf Lindenbergh, Michael Krohn-Dehli, Markus Rosenberg, Edgar Manucharyan en Jan Vertonghen speelden maandagavond een wedstrijd met Jong Ajax. Het vijftal beperkte zich vandaag tot een uitlooptraining.

De andere fan smacht hartstochtelijk naar een fotomoment met de aanbeden voetbalheld, of geniet ‘gewoon’ van afstand en stilletjes van de voetbalstaaltjes op het veld. Met een waterig zonnetje boven de Amsterdam ArenA is het nog prettiger toeven in de nabijheid van de Ajax-voetballers. De supporters werden niet teleurgesteld. Er waren aardig wat Ajacieden te bewonderen op het trainingsveld. Mauro Rosales bijvoorbeeld. De Argentijn trainde apart met herstel- en conditietrainer Laurens Ebben. Zdenek Grygera begon als volwaardig lid van de groep fitte Ajacieden. Na een ongelukkige botsing met een medespeler moest de Tsjech de strijd – uit voorzorg - staken. Met het oog op het drukke speelschema voor de komende weken, is het verstandiger om risico’s zo veel mogelijk uit te sluiten.
De vijf spelers die gisteravond meespeelden met Jong Ajax tegen Jong FC Groningen beperkten zich tot uitlopen.

Maarten Stekelenburg stelt Dennis Gentenaar op de proef. Maarten Stekelenburg stelt Dennis Gentenaar op de proef.

Olaf Lindenbergh, Markus Rosenberg, Jan Vertonghen, Michael Krohn-Dehli en Edgar Manucharyan hielden het bij enkele rondes om het veld. Binnen in de ArenA werd de hersteltraining vervolgd.
Traditioneel maken de keepers ook van hun trainingsprogramma een prettig schouwspel. Een pittig schouwspel ook. Keeperstrainer Fred Grim liet Maarten Stekelenburg, Kenneth Vermeer en de weer fitte Dennis Gentenaar naar hartelust alle kanten van de doelmond zien. Met een hoofd vol zweetdruppels en grassprieten sloten ook de doelverdedigers hun training met goed gevolg af.
De groep fitte veldspelers leefde zich onder meer uit in uiteenlopende partijvormen. De moeilijkheidsgraad werd door de trainers fors opgeschroefd. Van de bal maximaal twee keer raken, naar uiterlijk één balcontact. Aan duels op het scherp van de snede geen gebrek. Alles om in balbezit te blijven. Vooral Thomas Vermaelen en de ‘oude meester’ Frank de Boer troffen elkaar vaak. Fikse tackles en doeltreffende geniepigheidjes werden door de verdedigers in de strijd geworpen om elkaar de bal te ontfutselen.

Na de training poseerde de bijna volledige Ajax-selectie gewillig met de jarige fan Martine Lalk. Na de training poseerde de bijna volledige Ajax-selectie gewillig met de jarige fan Martine Lalk.

Na anderhalf uur trainen wachtte alle Ajacieden – trainers en spelers - eenzelfde ontvangst. Een onthaal van uitgelaten supporters. Allen jagend op krabbels, kiekjes van en met de Ajax-helden. De Amsterdammers trainen vanmiddag opnieuw. Het décor waarin de mannen van Henk ten Cate oefenen, zal waarschijnlijk weinig verschillen.