Menu
Ajacieden treffen nieuwe speelkameraad

Ajacieden treffen nieuwe speelkameraad

De Ajacieden begonnen de nieuwe week fris met een uitlooptraining in of naast de Amsterdam ArenA. Een kleine groep spelers werkte de dagelijkse portie voetbalarbeid af op het trainingsveld naast het stadion. De Ajacieden die zondag in actie kwamen tegen FC Utrecht bleven – op doelman Stekelenburg na – binnen. In de zaal en op het grasveld vonden de spelers een nieuwe speelkameraad.

Ajax trainde voor het eerst met de nieuwste bal van adidas. Jabulani is de naam van de nieuwste bal, die is uitgevoerd in de - naar het komende WK verwijzende - Zuid-Afrikaanse kleuren. Jabulani betekent 'vreugde' in het Zoeloe. De Ajacieden, vooral natuurlijk de WK-gangers, keurden de bal na de eerste sessie unaniem goed.

In de beslotenheid van het stadion leefde een deel van de selectie zich uit in de sportzaal en in het krachthonk. De selectiespelers die de frisse buitenlucht opzochten, werden voorgegaan door Michael Lindeman en Carlo l’Ami. De assistent-trainer en de keeperstrainer schotelden ‘hun’ spelers een bijna anderhalf uur durende oefensessie voor.

Dinsdag staat geen training op het programma voor de selectie. Woensdag zijn de Ajacieden aan het werk te zien op het trainingsveld naast de ArenA. De oefensessie begint om 10.30 uur.

(Trainingstijd en -locatie onder voorbehoud)

De Ajacieden trainden maandag voor het eerst met de Jabulani. De Ajacieden trainden maandag voor het eerst met de Jabulani.
Keeperstrainer Carlo l'Ami trainde onder meer het voetenwerk van zijn keepers. Keeperstrainer Carlo l'Ami trainde onder meer het voetenwerk van zijn keepers.
Maarten Stekelenburg heeft de Jabulani bijna klemvast. Maarten Stekelenburg heeft de Jabulani bijna klemvast.
L'Ami gunt zijn keepers een korte adempauze. L'Ami gunt zijn keepers een korte adempauze.