Menu
Ajacieden uit op eerherstel in Deventer

Ajacieden uit op eerherstel in Deventer

Ajax speelt zondag de uitwedstrijd bij Go Ahead Eagles. Voor de Ajacieden is de opdracht duidelijk. Er dient gewonnen te worden om de achterstand op de concurrentie voor de landstitel niet verder op te laten lopen.

De seizoensstart van Ajax verloopt niet voorspoedig. Uit de eerste drie competitieduels werden slechts vier punten gepakt en bovendien grepen de Ajacieden naast kwalificatie voor de groepsfase van de UEFA Champions League. Woensdag ging Ajax kopje onder in de return bij Rostov. De ploeg van Peter Bosz zint op eerherstel en is er veel aan gelegen om zondag in de sfeervolle Adelaarshorst wél goed voor de dag te komen.

,,Het wordt een lastige wedstrijd”, vertelt Nemanja Gudelj. ,,Onze start is stroef, maar we moeten rustig blijven en erop vertrouwen dat we een goed team zijn. We zullen volle bak moeten gaan. Wij hebben geen team dat op negentig procent wedstrijden kan winnen. Het zou lekker zijn als we een goede overwinning kunnen boeken.”

Krul
Een goed resultaat is ook belangrijk met het oog op de naderende interlandbreak. Met een driepunter op zak is zo'n week zonder clubverplichtingen toch prettiger door te komen.

Ajax raakte donderdag Jasper Cillessen kwijt aan FC Barcelona en als vervanger werd direct Tim Krul (Newcastle United) op huurbasis gestrikt. Op een debuut van de goalie in Deventer hoeft nog niet gerekend te worden. Zijn revalidatie van een zware knieblessure bevindt zich in de eindfase. Krul sprak tijdens zijn presentatie de verwachting uit na de interlandperiode eerst een aantal wedstrijden in Jong Ajax te gaan keepen.

Zodoende zal Diederik Boer of Andre Onana het Amsterdamse doel tegen Go Ahead verdedigen. Laatstgenoemde kreeg vorige week tegen Willem ll nog de voorkeur. Cillessen werd vanwege transferperikelen rondom zijn overgang naar Barcelona toen buiten de selectie gehouden.

Go Ahead Eagles - Ajax begint zondag om 14:30 uur.

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst