Menu

Ajacieden unaniem over winst Oranje

Alle tien voorspellers van Ajax denken dat Oranje woensdagavond de Letten zal verslaan. Negen van hen verwachten winst of gelijkspel in de andere poulewedstrijd, zodat Nederland doorgaat naar de kwartfinale. Alleen Julien Escudé denkt dat De Duitsers te sterk zulen zijn voor de Tsjechen.

Marco van Basten voorspelt een heuse 'walk-over' van de Hollanders. Voor de grootste uitslag van het toernooi zal Nederland verantwoordelijk zijn: met 6-0 worden de Letten naar huis gestuurd. Daniël de Ridder denkt aan evenveel goals, maar hij gunt de Letten de spreekwoordelijke eer van een doelpunt: 5-1. Sander Boschker en Victor Sikora voorspellen een 4-0 overwinning, Escudé verwacht dat Oranje met 3-1 te sterk zal zijn. Ronald Koeman en John van 't Schip gaan uit van 3-0, Yannis Anastasiou, John O'Brien en Maarten Stekelenburg denken dat het bij 2-0 ophoudt.

De drie trainers, Van 't Schip, Van Basten en Koeman, alsmede Sikora, De Ridder en Boschker denken dat Duitsland en Tsjechië vanavond in evenwicht zullen zijn. Stekelenburg, O'Brien en Anastasiou zien Tsjechië winnen. In al deze gevallen plaatst Nederland zich voor de kwartfinale. Volgens Escudé krijgt de avond voor de Nederlanders niet zo'n goede afloop: 2-0 voor Duitsland.

Maar toen deze Ajacieden een week of drie geleden de poule invulden had geen van hen verwacht dat Oranje afhankelijk zou zijn van de Duitsers en Tsjechen. Ook Escudé niet, want alle tien zijn ook unaniem in hun verwachting dat Nederland een van de twee landen in poule D is die doorgaat naar de volgende ronde. Laten we hopen dat de Ajacieden gelijk krijgen.