Menu
‘Ajacieden vergapen zich aan hun miraculeuze spits’

‘Ajacieden vergapen zich aan hun miraculeuze spits’

Ajax beleefde zondag een prachtige voetbalmiddag in de eigen Amsterdam ArenA. In de wedstrijd tegen NEC die met 5-0 werd gewonnen, speelde Kasper Dolberg, die een loepzuivere hattrick maakte, een glansrol. In de maandagochtendkranten maakt de stille spits de tongen los.

‘Ajacieden vergapen zich aan hun miraculeuze spits’, kopt de Volkskrant. ,,Bevoorrecht voelen ze zich, de spelers van Ajax. Dat ze zo dichtbij mogen staan wanneer Kasper Dolberg, de zeldzame orchidee van de eredivisie, weer iets geniaals doet. (...) Dolberg maakte de eerste drie goals en het ene doelpunt was nog wonderbaarlijker dan het andere. (…) Met de hattrick van Dolberg zijn we er trouwens nog niet. Ook de 4-0 en de 5-0 waren van uitzonderlijke schoonheid, doch iets voorspelbaarder.

'Dolberg, fenomeen in wording’, concludeert Trouw. ,,Supertalent Kasper Dolberg is pas 19 jaar, maar zijn uitstraling doet nu al denken aan de Ajax-helden van weleer. (…) Er zit een Van Basten in, een flinke dot Kluivert, een scheutje Bergkamp en het blonde koppie heeft iets Kieft-achtigs. Zulke omschrijvingen zijn doorgaans funest voor jonge spelers met zweefgedrag, maar de kans dat de jeugdige spits binnenkort opstijgt lijkt nihil. Stoïcijnser kom je ze zelden tegen.’’

‘Ajax heeft ‘m, de spits waar het jaren en jaren van heeft gedroomd. Hij is pas 19 en maakte gisteren tegen NEC zijn eerste hattrick (5-0)’, schrijft het Algemeen Dagblad. ,,Steeds meer ziet trainer Peter Bosz wat hij voor ogen heeft: flitsend combinatievoetbal en de bal bliksemsnel heroveren als dat eerste fout gaat. Met Dolberg dus als absolute blikvanger.''

,,Lasse Schöne speelde zijn 300ste wedstrijd in het Nederlandse betaald voetbal en Davy Klaassen werd voor Ajax-NEC (5-0) in het zonnetje gezet vanwege zijn eerdere 150ste duel in Amsterdamse dienst. Maar op het feestje van de middenvelders hing Kasper Dolberg de slingers op. Het Deense wonderkind zorgde op fenomenale wijze voor de eerste drie treffers'', schrijft De Telegraaf.

Tekst en foto: Ajax.nl