Menu
Ajacieden verkennen Alpen per fiets

Ajacieden verkennen Alpen per fiets

Er stond woensdagmiddag een heuse ‘bergetappe’ op het programma tijdens het trainingskamp. Bij wijze van alternatieve training verkenden de staf en spelers een deel van het Oostenrijkse Alpengebied per mountainbike. Onder leiding van een ervaren gids koerste de kampioen van Nederland door de bergen.

Het was niet de eerste keer deze week dat de spelers op de mountainbike sprongen. Tijdens de trainingsweek in Oostenrijk is de fiets het vaste vervoersmiddel van en naar het trainingsveld. De rit die de spelers woensdagmiddag aflegden was echter een stuk langer en zwaarder dan ze tot dusver gewend waren.

In een langgerekt lint reed het Ajax-peloton door het Alpengebied heen. De Denen Christian Poulsen en Viktor Fischer waren veelvuldig in de kopgroep te vinden. Ook tijdens de venijnige klimmetjes hielden ze de gids in zicht. Uiteindelijk bleven ze ruim een uur op de fiets zitten. Hoe de rit door de bergen precies verliep zie je later in een reportage op Ajax TV.

Ajax Media volgt Ajax tijdens het trainingskamp in Oostenrijk op de voet. Via Ajax.nl, Ajax TV, Twitter en Facebook houden we je iedere dag op de hoogte van de gebeurtenissen voor en achter de schermen.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Om 16:30 uur vertrokken de staf en spelers per mountainbike bij het hotel. Om 16:30 uur vertrokken de staf en spelers per mountainbike bij het hotel.
Christian Eriksen aan het begin van de rit. Christian Eriksen aan het begin van de rit.
De tocht ging zowel over verharde wegen als steile bergpaadjes. De tocht ging zowel over verharde wegen als steile bergpaadjes.