Menu
Ajacieden verkennen mooi Gent

Ajacieden verkennen mooi Gent

De spelers van Ajax hadden woensdagmorgen na het ontbijt even de gelegenheid de benen te strekken. En omdat het hotel van de selectie middenin het historische centrum van Gent ligt, werd het een aangename stadswandeling.

Hedwiges Maduro, Ryan Babel en Urby Emanuelson wandelen over het Gentse zebrapad. Hedwiges Maduro, Ryan Babel en Urby Emanuelson wandelen over het Gentse zebrapad.

De spelers van Ajax begaven zich in kleine groepjes door de stad. Het centrum van Gent is verboden terrein voor Ajax-supporters, maar de voetballers van de Amsterdamse club konden zich wel vrijuit door de fraaie oude stad begeven. Dit tot verrassing van menig Belgische voetbalfan; opeens kwam daar Klaas Jan Huntelaar, wiens faam ook tot in België is doorgedrongen, zomaar de hoek om lopen. En daar had je Jaap Stam, en weer ergens anders de Ajax-Belgen Thomas Vermaelen en Tom de Mul. Een paar gelukkigen slaagden erin om bij de Ajacieden een handtekening te bemachtigen of zelfs met hun op de foto te gaan.

Mauro Rosales, Zdenek Grygera en Roger hebben de plaatselijke tijdschriftenwinkel bezocht. Mauro Rosales, Zdenek Grygera en Roger hebben de plaatselijke tijdschriftenwinkel bezocht.
Henk ten Cate loopt met zijn staf door de straten van Gent. Henk ten Cate loopt met zijn staf door de straten van Gent.

De Amsterdamse voetballers bekeken inmiddels de mooie oude gebouwen en de vele kerken en sommigen stopten even in een café voor een kopje koffie. Ook werden er nog even (sport)kranten en tijdschriften ingeslagen door spelers en trainers.

De middag brengt het Ajax-team door met rusten, eten en de laatste tactische besprekingen, alvorens koers wordt gezet naar het Ottenstadion. Daar wacht een gretig Zulte Waregem. Bij de Belgische ploeg denkt men tot een nieuwe Europese stunt in staat te zijn, en wat is er nu mooier dan te winnen van het grote Ajax? De Amsterdammers zijn gewaarschuwd.

Klaas Jan Huntelaar moet af en toe even op de foto met een Belgische passant. Klaas Jan Huntelaar moet af en toe even op de foto met een Belgische passant.
Jaap Stam heeft in fysiotherapeut Ricardo de Sanders een wandelmaat gevonden. Jaap Stam heeft in fysiotherapeut Ricardo de Sanders een wandelmaat gevonden.