Menu

Ajacieden verliezen met Oranje

Het Nederlands elftal onder de zeventien jaar heeft een oefenwedstrijd tegen Zweden met 2-3 verloren. Alle vijf geselecteerden Ajacieden kwamen in actie. Van hen kreeg Ryan Babel vanwege een handsbal de rode kaart voorgehouden.

Michael Timisela Ryan Babel en Urby Emanuelson stonden in de basis. Cees Keizer en Tom Kalkhuis kwamen in de 56ste minuut het veld.

Onder zeventien kwam na elf minuten op achterstand. NEC’er Rutger Worm maakte in
de 35ste minuut gelijk uit een strafschop. Een handsbal van Ryan Babel betekende na rust een rode kaart voor de Ajacied én een penalty voor de bezoekers, die onberispelijk werd verzilverd. Een counter leverde Zweden vervolgens een 1-3 voorsprong op, waarna PSV’er Tim Janssen in de blessuretijd de marge verkleinde tot één doelpunt.

Oranje onder 17 speelt zijn tweede EK-kwalificatietoernooi in Roemenië. De ploeg van Ruud Kaiser krijgt tussen 17 en 21 maart te maken met het gastland, Israël en Polen. Alleen de groepswinnaar neemt deel aan het eindtoernooi. In Portugal zijn van 7 tot en met 18 mei het organiserende land en de zeven groepswinnaars van de partij.

Opstelling Nederland: Mike Römer; Michael Timisela (41' Ryan Holman), Robin Faber, Kees van Buuren; Tim Vincken, Steef Niuwendaal, Giel Neervort (56' Cees Keizer), Urby Emanuelson, Shutlan Axwijk (56' Tom Kalkhuis); Rutger Worm (61' Oguzhan Türk), Ryan Babel.

Bron: KNVB