Menu
Ajacieden vermaken zich in het zand

Ajacieden vermaken zich in het zand

Daags na de 2-0 overwinning op FC Groningen kregen de spelers van Ajax maandag voor de verandering geen uitlooptraining voorgeschoteld. De technische staf had een leuk alternatief voor de Ajacieden bedacht: een voetvolleytoernooi bij The Beach in Aalsmeer. Inclusief een beker voor de winnaars.

,,Finale?'', vraagt Frank de Boer aan het einde van de middag aan de wedstrijdorganisatie. ,,Prijsuitreiking?!'', klinkt het hoopvol uit de mond van Siem de Jong. De trainer en middenvelder van Ajax hebben duidelijk een ander belang na afloop van het beachvoetvolleytoernooi in Aalsmeer. En dat is begrijpelijk aangezien ‘Team De Boer’ na de poulewedstrijden tweede staat, terwijl De Jong met zijn team aan kop gaat. Tot geluk van De Jong, Vurnon Anita en Aras Özbiliz is er geen extra wedstrijd nodig. Ze zijn deze middag duidelijk de beste in de indoorhal in Aalsmeer.

De alternatieve uitlooptraining kon op veel enthousiasme van de spelers rekenen. In teams van drie - soms voorzien van een ‘vliegende wissel’ - werkten ze zich ruim een uur in het zweet in de oudste overdekte strandhal van Nederland. Op het verwarmde zand speelden alle teams ieder een keer tegen elkaar, net zolang tot er 15 punten waren behaald. Met name de tussenstand 14-14 leverde een aantal keren een flinke vreugde-explosie bij de winnaars op.

Ook Nicolai Boilesen was van de partij in Aalsmeer. Ook Nicolai Boilesen was van de partij in Aalsmeer.

De wil om het toernooi te winnen was groot. Extra element was het ontbreken van een officiële scheidsrechter. Tijdens de synchroon gespeelde wedstrijden was er daardoor geregeld een rol weggelegd voor de toeschouwers langs de kant. Bij twijfel of een bal al dan niet uit was, riepen de spelers maar wat graag hulp vanaf de zijlijn in. ‘Scheidsrechter’ Kenneth Vermeer was daarbij een dankbare bron van informatie. De doelman van Ajax liet het toernooi aan zich voorbij gaan en werd daardoor geregeld als Hawk Eye ingeroepen.

Na ruim een uur plezier en strijd in de oudste indoorhal van Europa tilde het winnende team de beker omhoog. Met name Vurnon Anita kon zijn lol niet op met de gewonnen trofee. ,,Deze laten we de hele week in de kleedkamer staan. Zo kunnen we iedereen eraan herinneren wie de winnaars zijn”, sprak hij vol bravoure. Teamgenoten De Jong en Özbiliz waren het roerend met hem eens.

Vanaf woensdag is er op Ajax TV een uitgebreide reportage over het voetvolley te zien

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

De Ajacieden showen hun kunsten op het zand. De Ajacieden showen hun kunsten op het zand.
Ieder team bestond uit drie spelers. Ieder team bestond uit drie spelers.
Ook Frank de Boer een keeperstrainer Carlo l'Ami deden mee. Ook Frank de Boer een keeperstrainer Carlo l'Ami deden mee.
Controle bij Demy de Zeeuw. Controle bij Demy de Zeeuw.
Siem de Jong, met rechts van hem 'gastspeler' Rob Witschge. Siem de Jong, met rechts van hem 'gastspeler' Rob Witschge.
Christian Eriksen genoot van de alternatieve uitlooptraining. Christian Eriksen genoot van de alternatieve uitlooptraining.
De winnaars kregen een fraaie trofee. De winnaars kregen een fraaie trofee.