Menu
Ajacieden vermaken zich op Sportief Tour

Ajacieden vermaken zich op Sportief Tour

Een groot deel van de Ajax-selectie reed woensdagmiddag naar Amsterdam West voor de Sportief Tour in de Van Hogendorpsporthal. Daar bezorgden de voetballers veel kinderen een zeer gezellige middag. De Sportief Tour is een initiatief van de Pluryn Werkenrode Groep, de Johan Cruyff Foundation en Stichting de NEES.

Bij de Sportief Tour 2005 staat het plezier van het sporten voorop. Door de Sportief Tour vindt integratie plaats: jongeren met en zonder handicap ontmoeten elkaar op deze middagen en leren van elkaars (on)mogelijkheden.

Al bij de warming-up lieten de Ajacieden merken dat ze er plezier in hadden. Springend en joelend zorgden ze er voor dat de jeugd zich optimaal voorbereidde op de dingen die komen gingen.

De sportaccommodatie bestaat uit twee grote hallen. In de linkerhal waren de sporters met individuele vaardigheden bezig, zoals bijvoorbeeld jeu de boules en darts. Julien Escudé was verheugd dat het balspel uit zijn geboorteland ook deel uit maakte van de Tour. Maxwell, Obodai en Maduro stonden iets verderop hun team aan te moedigen bij het darts. Maduro voelde zich vanmiddag José Morinho. Hij liep namelijk mee met Chelsea en steunde zijn team door dik en dun.

In de rechterhal waren twee teamsporten te doen. Achterin het gewone zaalvoetbal, vooraan het rolstoelbasketbal. Daniël de Ridder kijkt ongetwijfeld minder vrolijk terug op het zaalvoetbal. Hij zwikte door zijn enkel en moest voortijdig terug naar het stadion.

Bij het rolstoelbasketbal durfde Ryan Babel het wel aan om op zijn achterwielen te balanceren. Prompt kletterde de spits natuurlijk achterover. Maar gelukkig mankeerde hij niets en kon zijn team mét hem verder.

Na zes ronden was het afgelopen en werd het winnende team bekend gemaakt. Restte alleen nog het bedanken en uitzwaaien van de Ajacieden. Het was weer een geslaagd evenement.