Menu

Ajacieden verspreid in Europa

Negen Ajacieden zijn dinsdag en woensdag in touw met hun nationale ploegen. Waar het bij Van der Meyde, Van der Gun en Bobson gaat om een heus kwalificatieduel, gaat het bij Bergdolmo, Pasanen, Lobont, Chivu, Arveladze en Pienaar om vrienschappelijke duels.

Ook Tomas Galasek kreeg een uitnodiging voor de wedstrijd van Tsjechie tegen Belgie. De Tsjech bedankte echter voor de eer. Hij wil zich liever voorbereiden op de wedstrijd Ajax-NAC van komende vrijdag.

Bogdan Lobont en Cristian Chivu zijn in Boekarest voor de afscheidswedstrijd van Georghe Hagi. Beide Roemenen zijn nog geblesseerd, dus van spelen zal waarschijnlijk geen sprake zijn.

Petri Pasanen speelt woensdag met Finland in Hongarije en Andre Bergdolmo komt met Noorwegen tegen Bulgarije in actie.

Shota Arveladze moet dinsdagavond met Georgie tegen Israel aantreden en Steven Pienaar droomt van de wedstrijd die hij woensdagavond met Zuid-Afrika in en tegen Italie speelt.

Dat zijn allemaal vrienschappelijke wedstrijden. Voor Andy van der Meyde, Cedric van der Gun en Kevin Bobson ligt dat anders. Zij spelen dinsdagavond met Jong Oranje tegen Jong Cyprus.

Alle spelers worden in de loop van donderdag terug verwacht in de Arena, waar ze zich in korte tijd moeten voorbereiden op het duel van vrijdagavond tegen NAC.