Menu
Ajacieden verwerken nederlaag

Ajacieden verwerken nederlaag

Ajax trainde maandagochtend in bijzonder klein gezelschap op de Toekomst. Zonder de basisspelers, internationals en spelers die maandagavond met Jong Ajax meedoen, viel er slechts een vijftal Ajacieden op het trainingsveld te bewonderen. Eenieder verwerkte de 2-0 nederlaag tegen AZ daardoor op zijn eigen manier.

De ochtend na de tweede competitienederlaag op rij was het rustig op sportcomplex de Toekomst. Heel rustig. Slechts vijf spelers trainden buiten onder leiding van de assistenten Danny Blind, Michael Lindeman en keeperstrainer Carlo l’Ami. Vurnon Anita (lichte hamstringklachten) kwam tijdens de trainingssessie ook nog even naar buiten om individueel een aantal rondes om het veld te lopen.

De hoofdrolspelers bleven, zoals gebruikelijk, de dag na de wedstrijd binnen. Voor zover ze er al waren, want de internationals zijn inmiddels alweer uitgevlogen voor de midweekse interlandavond die woensdag op het programma staat. Zo is aanvoerder Luis Suarez op weg naar Chili en bereiden Maarten Stekelenburg en Gregory van der Wiel zich met Oranje voor op de oefeninterland tegen Turkije, woensdag in de Amsterdam ArenA. Opgeteld bij de bekerwedstrijd die Jong Ajax maandagavond in Rotterdam tegen Jong Feyenoord/Excelsior speelt, was het geringe aantal spelers op het trainingsveld daardoor snel verklaard.

Vurnon Anita kampt met lichte hamstringklachten en maakte individueel zijn rondes op het trainingsveld. Vurnon Anita kampt met lichte hamstringklachten en maakte individueel zijn rondes op het trainingsveld.

Het vijftal spelers dat buiten actief was bestond uit Mido (zondag nog invaller tegen AZ), Teemu Tainio, Geoffrey Castillion, Johan Kappelhof en stagiair Joshua Mayele, die afgelopen donderdag nog scoorde in de oefenwedstrijd van Jong Ajax tegen het Onder 19-elftal van Manchester City. Voor de vijf Ajacieden was een parcours uitgezet waarbij onder meer de onderdelen sprint, koppen en slalom aan bod kwamen.

Na afloop van de oefensessie meldde Rasmus Lindgren zich bij de camera van Ajax TV. De Zweed verwoordde teleurstelling over het verlies in Alkmaar en trachtte zo snel mogelijk de knop om te zetten richting de topper tegen PSV. ,,Iedereen verwerkt dit op zijn eigen manier. Het is lastig te zeggen of de interlandweek voor ons nu goed of slecht uitkomt.” De middenvelder is zich ervan doordrongen dat het absoluut beter moet. ,,We moeten winnen om weer zelfvertrouwen te krijgen. PSV is daar een mooie tegenstander voor.”

Bekijk het gehele interview met Lindgren later op Ajax TV

Tekst en foto’s: Ajax.nl

Rasmus Lindgren: ,,Iedereen verwerkt dit op zijn eigen manier." Rasmus Lindgren: ,,Iedereen verwerkt dit op zijn eigen manier."