Menu

Ajacieden vinden poule C sterk

Ajax is donderdagmiddag in Monaco voor de groepswedstrijden van de UEFA Champions League gekoppeld aan Bayern München (DUI), Juventus (ITA) en Maccabi Tel-Aviv (ISR). Samen vormen deze vier ploegen poule C. ,,Het is leuk dat we tegen een Duitse club spelen", vindt aanvoerder Rafael van der Vaart.

,,Een sterke poule", noemde trainer Ronald Koeman de groep C, waarin Ajax speelt tegen het Duitse Bayern München, het Italiaanse Juventus en het Israelische Maccabi Tel-Aviv. ,,Bayern en Juventus zijn teams met een grote historie, net als Ajax. Alleen Maccabi Tel-Aviv is, op papier, een gunstige ploeg om te loten. Maar de tijd zal het leren. Bayern München beschikt over goede spitsen, zoals Roy Makaay. Juventus is in mijn ogen het sterkste team uit de poule. We beginnen met een thuiswedstrijd tegen Juventus, dus dan weten we meteen waar we staan. Wanneer wij tegen Juventus spelen, hebben zij net hun eerste competitiewedstrijd gespeeld. We kennen natuurlijk een aantal spelers van hen, en de coach Fabio Capello. Of je in deze groep aan negen punten genoeg hebt om door te gaan naar de volgende ronde, is nog niet zeker. Als de nummer vier heel weinig punten haalt, zouden negen punten wel eens onvoldoende kunnen zijn.''

De spelers keken gezamenlijk naar de loting in het spelershome. ,,Dat gebeurt niet vaak", aldus Johnny Heitinga. ,,Dat is wel leuk. Op het moment dat ze in Monaco bij pot 3 aankwamen, weet je dat Ajax elk moment kan komen. Dat was spannend, daar kreeg ik wel kriebels van. We hebben nu drie ploegen geloot waartegen ik nog nooit heb gespeeld. Daar kan ik dus veel van leren. Bij Bayern München denk ik vooral aan Makaay. Ik denk dat dat een leuke wedstrijd wordt en in het verleden heeft Ajax het altijd goed gedaan. Dit is wel een poule die tot de verbeelding spreekt. Het is alles of niets."

Rafael van der Vaart wist niet wat te vinden van de groep. ,,Je weet dat als je in pot 3 zit, dat je twee sterke tegenstanders treft. Dat is gebeurd. Het is leuk dat we tegen een Duitse ploeg moeten spelen, dat is lang geleden. Een Nederland - Duitsland is altijd leuk en dat we tegen Makaay moeten, daar kijk ik naar uit."

Of de poule te doen is? ,,Ik moet zeggen 'ja natuurlijk'", aldus Van der Vaart. ,,Want anders hoef je die wedstrijden niet eens te spelen, maar Juventus is ook een maatje groter dan Ajax. Op papier is Tel Aviv de zwakste. Natuurlijk was een wedstrijd tegen een Spaanse club leuk geweest, maar dit is een goede groep. De zwaarste poule is volgens mij wel die met Real Madrid."