Menu
Ajacieden vliegen uit voor interlands

Ajacieden vliegen uit voor interlands

Verschillende Ajacieden verblijven deze week met hun nationale (jeugd)team buiten Nederland. Woensdagavond staan er veel oefeninterlands op het programma. Nicolai Boilesen kan zijn debuut voor Denemarken maken.

Nicolai Boilesen kan woensdagavond zijn debuut in het Deens elftal maken. De Denen oefenen in en tegen Schotland. Uiteraard is ook Christian Eriksen van de partij bij Denemarken. De aftrap van de oefeninterland is 20:45 uur.

De vriendschappelijke wedstrijd tussen Nederland en Engeland op Wembley gaat niet door vanwege de rellen in Londen. Gregory van der Wiel zou woensdagavond tegen het Engelse sterrenteam zijn 25e interland spelen.

Toby Alderweireld speelt met België een oefeninterland in Slovenië. Jan Vertonghen heeft zich bij de Belgische bondscoach afgemeld. De aanvoerder van Ajax herstelt in Amsterdam van zijn liesblessure.

Ook Thulani Serero speelt in het nationale team van Zuid-Afrika een oefeninterland in zijn geboorteland. De middenvelder neemt het met Zuid-Afrika op tegen Burkina Faso. De aftrap is om 20:15 uur.

Kolbeinn Sigthórsson reist met IJsland naar Hongarije. De 21-jarige spits van Ajax komt woensdagavond in het Ferenc Szusza Stadium in Hongarije in actie. De wedstrijd tussen IJsland en Hongarije begint om 20:45 uur.

Voor de oefeninterland Senegal - Marokko zijn twee spelers van Jong Ajax opgeroepen. Mounir El Hamdaoui en Ismail Aissati hebben van bondscoach Eric Gerets een uitnodiging ontvangen voor de oefeninterland tegen Senegal. Het duel in Afrika begint om 19:00 uur Nederlandse tijd.

Daley Blind is als enige Ajacied in de selectie van Jong Oranje opgenomen. Het team van bondscoach Cor Pot oefent in en tegen Zweden. Henri Toivomaki heeft een uitnodiging voor de Finse beloften ontvangen. Jong Finland oefent woensdag in eigen land tegen Jong Slovenië. Mats Rits speelt met Jong België tegen de leeftijdsgenoten van Denemarken.


Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst