Menu
Ajacieden vol vertrouwen naar Kerkrade

Ajacieden vol vertrouwen naar Kerkrade

Ajax vertrekt zaterdag met vertrouwen richting Limburg, waar een dag later de wedstrijd tegen Roda JC wordt gespeeld. ,,De zege op Feyenoord heeft ons goed gedaan”, aldus Gabri.

In een prachtige editie van de Klassieker werd Feyenoord zondag met 3-0 verslagen. Ajax zette de tegenstander uit Rotterdam vanaf de eerste minuut vast en was negentig minuten lang heer en meester op het eigen veld in de Amsterdam ArenA. Bert van Marwijk was onthutst. ,,We zijn vernederd, afgebluft”, sprak de Feyenoord-trainer. Het was een mooie opsteker voor Ajax, dat vier dagen eerder met 2-0 van PSV verloor. ,,De zege op Feyenoord heeft ons behoorlijk veel vertrouwen gegeven”, zegt Gabri. ,,De achterstand op PSV is groot, maar er is nog heel veel mogelijk. Vorig seizoen stonden we er rond deze tijd zelfs slechter voor en toen werd het ook nog heel spannend. Iedere wedstrijd is vanaf nu een kleine finale.”

Ook het duel met Roda JC kan worden gezien als een kleine finale. Een overwinning is noodzakelijk om redelijkerwijs de landstitel in het vizier te houden. ,,We moeten de hele wedstrijd geconcentreerd zijn. Op dat gebied is het dit seizoen in uitwedstrijden wel eens misgegaan.”

Ook Bruno Silva leeft met een goed gevoel toe naar het duel tegen Roda. ,,Het wordt geen eenvoudige wedstrijd”, aldus de Uruguayaan. ,,Maar als we met dezelfde instelling spelen als tegen Feyenoord, moet het goed komen.

De interviews met Gabri en Silva bekijken?
Ga naar de website van Ajax TV >>