Menu
Ajacieden voltooien de trainingsdag

Ajacieden voltooien de trainingsdag

Dinsdag werkten de Ajacieden zich tweemaal in het zweet. De ochtenduren werden doorgebracht in het krachthonk. ’s Middags stond een pittige buitensessie op het programma. Bekijk hier de mooiste foto’s van de middagtraining.

Een van de eerste trainingsvormen van de middag stond in het teken van passen en trappen. Na het versturen van een zo secuur mogelijke pass, werd telkens kort aangezet voor een sprint. Naast een helder vizier was daarom ook explosiviteit gevraagd.
De selectie heeft vandaag een jarige in de gelederen. Ajax’ aanvoerder Klaas Jan Huntelaar viert dinsdag zijn 25ste verjaardag. Van harte gefeliciteerd!
Ook Donovan Slijngard en Javier Martina gingen vanmiddag tot het uiterste op het trainingsveld. De jonge verdediger stond regelmatig tegenover de al even jeugdige aanvaller. De jonkies vochten felle, maar mooie duels uit.
René Wormhoudt nam het middenstuk van de training voor zijn rekening. De loop- en hersteltrainer had een parcours uitgestippeld, waarbij meerdere sprints werden ingezet.
Naast het ‘sprintgeweld’ werden de spelers ook om alle uitgezette paaltjes heen gedirigeerd. In volle vaart een perfecte balans behouden, kan veel vergen van een topsporter.
Jeffrey Sarpong trainde apart van de groep. De middenvelder herstelt van een schouderblessure. Sarpong liep de kwetsuur op tijdens het trainingskamp in Wales en Engeland. In de wedstrijd tegen Cardiff City liep de Ajacied opnieuw tegen een vervelende en hardnekkige blessure op.
De intensieve middagtraining zit er bijna op. Woensdag wacht de spelers van Marco van Basten opnieuw een zware trainingsdag.
Ook voor René Wormhoudt zit het werk er voor vandaag op. De trainer ruimt alle paaltjes netjes op. Materiaalman Fred zorgt dat hij niet wordt geprikt.