Menu
Ajacieden voltooien voorbereiding

Ajacieden voltooien voorbereiding

De avondtraining van de Ajacieden op Villa Park was een kwartier lang toegankelijk voor het voetbaljournaille. Daarna voltooide Ajax zijn voorbereiding op de komende UEFA Cupwedstrijd in de intieme beslotenheid van een leeg stadion.

De rust is heilzaam bedoeld. Alles wordt op alles gezet om de geesten te laten rijpen voor het belangrijke eerste duel in de groepsfase van de UEFA Cup. In Birmingham vinden de Amsterdammers donderdagavond een goed draaiend Aston Villa tegenover zich. Een heuse voetbalstorm barst morgen toch wel los in het sfeervolle stadion aan de Trinity Road.

,,Het is altijd leuk om hier te spelen’’, verwees Klaas Jan Huntelaar vlak voor de training naar de hartstochtelijke voetbalbeleving van de Engelsen. ,,In de Engelse stadions hangt altijd een goede sfeer.’’ Donderdag zal het niet anders zijn op Villa Park. Het UEFA Cupduel is zo goed als uitverkocht, wat betekent dat bijna alle 42.663 stoeltjes bezet zullen zijn in het stokoude stadion. Villa Park werd in 1897 in gebruik genomen, exact een kwart eeuw na het geboortejaar van de club met de karakteristieke en herkenbare clubkleuren claret and blue. Het ‘hemelse blauw’ en de variant op bordeaux-rood komen overal in het stadion terug.

Klaas Jan Huntelaar claimt de bal tijdens een rondo. Klaas Jan Huntelaar claimt de bal tijdens een rondo.

De Ajacieden worden in Birmingham gesteund door ruim duizend meegereisde supporters. Huntelaar heeft zich voorgenomen om vooral dat deel van de aanwezigen morgen te laten genieten van fraaie staaltjes voetbal. ,,We moeten dit seizoen alles uit de UEFA Cup halen’’, stelde Huntelaar. ,,Aston Villa en Hamburger SV zijn ook goede tegenstanders om tegen te spelen. Maar dit seizoen blijft ook de landstitel een voornaam doel.’’

Huntelaar en zijn collega-selectieleden werden opgewarmd door herstel- en conditietrainer René Wormhoudt. Op de daaropvolgende rondo volgden enkele sprintoefeningen. Wat betreft explosiviteit hoeft hoofdtrainer Van Basten zich in geen geval zorgen te maken. De Ajacieden schoten telkens uit de startblokken. De Villans kunnen zich voorbereiden op een interessante krachtmeting…