Menu

Ajacieden voorspellen succes voor teamgenoten

Tijdens het EK komen dinsdagavond als het een beetje wil, vijf Ajacieden in actie. Tsjechië, met Tomás Galásek en Zdenek Grygera, neemt het om zes uur op tegen Letland, Nederland komt later op de avond in actie tegen Duitsland. Tien Ajacieden zijn unaniem in hun voorspelling voor Grygera en Galásek: winst. Over de kansen van het Oranje van Van der Vaart, Heitinga en Sneijder zijn de meningen verdeeld: de helft van de Ajacieden die de poule invulden voor ajax.nl denkt dat Oranje vanavond zijn eerste zege zal boeken.

John O'Brien en Julien Escudé zien het somber in voor de Nederlanders vanavond. De Amerikaan voorspelt een 2-1 nederlaag voor de 'oranje' Ajacieden, Escudé houdt op 1-0 voor onze oosterburen. Het trainersduo van Jong Ajax, John van 't Schip en Marco van Basten, denkt aan een gelijkspel: 2-2 denkt Van 't Schip, 1-1 denkt Van Basten. Daniël de Ridder is het eens met zijn coach en de voormalige spits van Oranje.

De overige vijf Ajacieden die voor ajax.nl een poule invulden voorzien Nederlands succes. Yannis Anastasiou en Sander Boschker, die voor Oranje een finaleplaats in gedachten heeft, denken dat de oranje-fans vanavond drie keer een gat in de lucht kunnen springen. Doelman Van der Sar zal, volgens hen, wel een keer de bal uit zijn net moeten vissen. Victor Sikora, die Oranje zelfs als Europees kampioen voorspelt, verwacht dat zijn landgenoten een keer minder zullen scoren. Ronald Koeman en Maarten Stekelenburg zijn het met elkaar eens: zij denken dat Nederland met 1-0 de sterkste zal zijn.

Over Tsjechië zijn allen het eens. Tegenstander Letland wordt geen enkele kans toegedicht. Alleen het aantal doelpunten varieert. Weer zijn John van't Schip en Daniël de Ridder het eens, nu ook over het aantal gescoorde goals: zij denken dat de Letten er toch nog wel eentje in zullen prikken tegen Tsjechië, maar aangezien het team van Tomás Galásek en Zdenek Grygera drie keer het net zal vinden, blijven de Letten puntloos.

Sikora, O'Brien - volgens hem brengt Tsjechië het tot de finale - Stekelenburg en Boschker verwachten hetzelfde van Tsjechië, maar het kwartet gunt Letland geen eretreffer. Ook Escudé, Koeman en Anastasiou verwachten niet dat de debutant van het EK tot scoren zal komen. Volgens hun prognose wint Tsjechië met 2-0. Marco van Basten voorziet een 'walk-over' van de Tsjechen: 4-0.

Bekijk wat deze Ajacieden voor de overige wedstrijden voorspellen:
Julien Escudé >>
Yannis Anastasiou >>
Victor Sikora >>
Sander Boschker >>
Maarten Stekelenburg >>
Daniël de Ridder >>
John O'Brien >>
John van 't Schip >>
Marco van Basten >>
Ronald Koeman >>