Menu

Ajacieden: 'We hebben twee punten weggegeven'

Na het gelijkspel tegen Rosenborg heerste vooral teleurstelling bij de Ajacieden. De drie punten hadden in Amsterdam moeten blijven, maar zo is voetbal nou eenmaal, vond de aanvoerder.

Chivu was teleurgesteld, maar probeerde toch enigszins positief te blijven: ,,We leren van elke wedstrijd, dus ook van deze. We moeten er geen tragedie van maken. Alles kan gebeuren in voetbal, dat blijkt weer. Dat moet je accepteren." Volgens de aanvoerder moet het team de volgende keer geconcentreerder blijven, met name als Ajax in kansrijke positie verkeert. ,,We hadden de overwining bijna in handen. Maar we moeten ons hoofd omhoog houden en de volgende keer zorgvuldiger met onze kansen omgaan. De tweede ronde kunnen we nog steeds halen. We hebben niets te verliezen", vond Chivu.

Henk Timmer stond voor de eerste keer vanaf het startsignaal onder de lat bij Ajax. Veel had hij niet te doen, de Noren creeerden slechts enkele kansen. Een hield de doelman er prachtig uit. Evenals de aanvoerder vond hij dat Ajax drie punten verdiende. ,,Het is eeuwig zonde dat we twee punten hebben laten liggen. We speelden als ploeg vrij aardig, vooral de eerste helft. Ik denk dat we maar een of twee kansen hebben weggegeven. Ik had zeker niet verwacht dat ze nog gelijk zouden maken, ze speelden zulk negatief voetbal. Die penalty, daar was niet veel aan te doen. Van Damme deed het goed, de hele wedstrijd. Als hij die bal niet met zijn hand had tegengehouden, was het sowieso een doelpunt geweest. Nu bestond nog de kans dat ik hem zou stoppen. Helaas, Rosenborg kwam voor een punt en dat hebben ze gehaald," aldus de doelman.


Litmanen kwam teleurgesteld uit de catacomben van de Arena. ,,Achteraf gezien hebben we twee punten weggegeven", vertelde hij. ,,We konden moeilijk in een scorende positie komen, omdat zij veel mensen achter de bal hadden. Met een overwinning was de tweede ronde dichterbij gekomen. Nu moeten we uit de komende twee wedstrijden zeker vier punten halen."


In plaats van Sikora startte Boukhari in de basis. De Rotterdammer speelde een goede wedstrijd en schoot een keer van afstand tegen de netspanner. ,,Natuurlijk ben ik teleurgesteld. We begonnen dominant en dat zijn we de hele wedstrijd gebleven. In de laatste vijf minuten krijgen we dan een strafschop tegen. Dat is erg teleurstellend. We moesten winnen en uiteindelijk blijven we steken op een gelijkspel. Als dat schot van mij er in was gegaan... Daar wil ik maar niet te veel aan denken. Vanaf morgen richt ik me weer op de volgende wedstrijd. En die is zaterdag al."