Menu

Ajacieden weer terug in Amsterdam

Na de korte en succesvolle korte trip naar Zweden, is Aax weer veilig op Nederlandse bodem geland. Om de wedstrijd uit de benen te krijgen, werd er kort getraind in de namiddag.

Op het vliegveld doodde Zlatan Ibrahimovic de wachttijd door te lezen wat de Zweedse kranten schreven over het optreden van hemzelf en zijn Amsterdamse teamgenoten. Het commentaar van de Zweedse sportpers was positief. 'Ajax bedankt voor de voetbalshow' stond er te lezen.

Eenmaal terug in de ArenA moesten de Ajacieden zich snel omkleden voor een korte uitlooptraining op het veld buiten.

De spelers die tegen Djurgardens IF in actie kwamen schoten na het uitlopen een balletje over en mochten zich vervolgens weer bij René Wormhoudt melden voor het uitlopen. Degenen die waren achtergebleven in Amsterdam, deden een rondo onder toeziend oog van Ruud Krol.

Nog geen halfuur nadat de Ajacieden het trainingsveld hadden betreden, zat het er weer op, behalve voor de achterblijvers dan. Wormhoudt vond het welletjes voor de spelers van de avond ervoor en sommeerde hen snel weer naar binnen te gaan. Dat lieten de meesten zich geen twee keer zeggen. Op een drafje liepen zij richting kleedkamers. Victor Sikora, Nicolae Mitea en Johnny Heitinga namen nog wel uitgebreid de tijd voor de wachtende handtekeningenjagers.