Menu
Ajacieden weer warm na ijsdouche

Ajacieden weer warm na ijsdouche

De selectie van Ajax beleefde woensdag een turbulent dagje. Na de ochtendtraining wachtte het team van Frank de Boer de inmiddels beruchte ALS Ice Bucket Challenge. Of ze de ijsdouche als echte mannen doorstonden, is te zien in de tv-opnames. Een paar uur later waren ze weer opgedroogd en klaar voor de buitentraining.

Met een stevige lunch in de buik en een droge kledingset om het lichaam kregen de Ajacieden een uitgebreide training voorgeschoteld. Over vier dagen staat de topper tegen koploper PSV op het programma. De confrontatie met de Eindhovenaren is altijd beladen en is vaak een van de hoogtepunten van het seizoen.

Ajax heeft met een knipoog de psychologische oorlogsvoering in ieder geval in gang gezet, door PSV te nomineren voor de Ice Bucket Challenge. En niet alleen PSV, maar ook scheidsrechter Björn Kuipers - zondag scheidsrechter in de ArenA - is uitgedaagd door de Amsterdamse selectie. ,,We zien jullie zondag", zei Daley Blind in de camera, toen hij de 'buckets' over zich heen had gekregen. Volgens de eerste - nog onbevestigde berichten - gaan de Eindhovense tegenstander en de arbiter de uitdaging aan.

Nog even terug naar het 'echte voetbal'. De selectie van Ajax is vrijwel fit. Ricardo van Rhijn maakte zaterdag bij Jong Ajax zijn rentree en lijkt die test goed doorstaan te hebben. Alleen Viktor Fischer (herstellend van een hamstringblessure) en Robert Muric (nog niet wedstrijdfit) zijn tegen PSV niet inzetbaar. Anwar El Ghazi ontbrak wel op de training. Maar wees gerust: de maker van de 1-3 tegen AZ kan gewoon meedoen zondag, hij was niet op het veld vanwege een schoolexamen.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Onspannen gezichten na een enerverend dagje op de Toekomst. Onspannen gezichten na een enerverend dagje op de Toekomst.
Teambespreking. Teambespreking.
Davy Klaassen opende zondag de score tegen AZ, is hij tegen PSV opnieuw trefzeker? Davy Klaassen opende zondag de score tegen AZ, is hij tegen PSV opnieuw trefzeker?
Richairo Zivkovic vs Stefano Denswil. Richairo Zivkovic vs Stefano Denswil.
Nick Viergever in duel met Jairo Riedewald. Nick Viergever in duel met Jairo Riedewald.