Menu
Ajacieden werken aan duelkracht

Ajacieden werken aan duelkracht

De Ajacieden vochten tijdens de dinsdagtraining veel, heel veel duels uit. De persoonlijke duels maakten de oefensessie het aanzien meer dan waard. Na de training hadden sommige spelers en trainers vooral oog voor iets heel anders...

Een laptop trok na de training de aandacht van de Ajacieden. Na de zonovergoten oefensessie op de Toekomst verzamelde zich een groepje spelers en trainers rondom de mobiele pc. Tijdens de training droegen de spelers hartslagmeters. De metertjes stonden real time in contact met de laptop, die de eerste meetresultaten direct toonde. In het bijzijn van de dokter, fysiotherapeut en de conditie- en hersteltrainer werden de eerste resultaten na de training van commentaar voorzien.

Natuurlijk wordt alle informatie nog uitgebreid geanalyseerd door de medische staf. En de resultaten die daar uit voortvloeien worden later pas écht en uitgebreid besproken. De spelers waren na hun verrichtingen op het veld – de training was toegankelijk voor publiek - vooral bijzonder benieuwd. In een later stadium kunnen de selectieleden én de medische staf zijn voordeel doen met de informatie.

De training was het bekijken toch al waard. Ruim anderhalf uur lang werkten de Ajacieden zich tijdens de uiteenlopende oefeningen in het zweet. Na het inleidende (of beter gezegd: opwarmende) werk van assistent-trainer Michael Lindeman werd vooral hard gewerkt aan de duelkracht. Één tegen één duels werden uitgevochten en ook de doelmannen Kenneth Vermeer en Jeroen Verhoeven werden getest. De training werd afgesloten met een kleine partij. Ook hierin natuurlijk geen gebrek aan duels....

Halverwege de groepstraining betrad Jan Vertonghen het veld. De Belg keert terug van een teenblessure. Na enkele baloefeningen te hebben afgewerkt met fysiotherapeut Jos Kortekaas, voltooide Vertonghen ook de oefeningen die conditie- en hersteltrainer René Wormhoudt voor hem in petto had. Kort daarvoor werkte Wormhoudt nog een individueel loopprogramma af met Oleguer. De Spaanse verdediger voltooide een deel van de groepstraining en ging daarna afzonderlijk met Wormhoudt aan de slag.

Trainer Martin Jol heeft nog altijd de beschikking over een smalle selectie. Veel Ajacieden zijn op pad met hun land. Donderdag keren de internationals weer terug bij Ajax.

Michael Lindeman ziet hoe de Ajacieden de warming-up voltooien. Michael Lindeman ziet hoe de Ajacieden de warming-up voltooien.
Vurnon Anita en Mitchell Donald sparren met elkaar tijdens de warming-up. Vurnon Anita en Mitchell Donald sparren met elkaar tijdens de warming-up.
Onder de ogen van trainer Martin Jol vechten Urby Emanuelson en Jeffrey Sarpong een duel uit. Onder de ogen van trainer Martin Jol vechten Urby Emanuelson en Jeffrey Sarpong een duel uit.
Thimothée Atouba heeft George Ogararu in een direct duel verslagen en wist ook Kenneth Vermeer te passeren. De Kameroener wordt gefeliciteerd door assistent-trainer John van 't Schip. Thimothée Atouba heeft George Ogararu in een direct duel verslagen en wist ook Kenneth Vermeer te passeren. De Kameroener wordt gefeliciteerd door assistent-trainer John van 't Schip.
Jan Vertonghen werkte zijn herstelprogramma af met fysiotherapeut Jos Kortekaas.... Jan Vertonghen werkte zijn herstelprogramma af met fysiotherapeut Jos Kortekaas....
... En met conditie- en hersteltrainer René Wormhoudt. ... En met conditie- en hersteltrainer René Wormhoudt.
Wormhoudt schotelde ook Oleguer een individueel programma voor. Wormhoudt schotelde ook Oleguer een individueel programma voor.
Na de training verzamelde een handvol spelers en trainers zich rond de laptop van de medische staf. Na de training verzamelde een handvol spelers en trainers zich rond de laptop van de medische staf.