Menu
Ajacieden werken aan grotere benzinetank

Ajacieden werken aan grotere benzinetank

Voor Ajax stonden donderdag twee trainingen op het programma. ’s Ochtends werd er binnen op kracht en rompstabiliteit en getraind, ’s middags lag de nadruk op de inhoud van de spelers.

René Wormhoudt liet de Ajacieden donderdag zweten. René Wormhoudt liet de Ajacieden donderdag zweten.

Ja, er wordt bij Ajax hard gewerkt in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. ’s Ochtends vroeg beginnen in het krachthonk, dan verplicht rusten en aan het eind van de dag nog eens twee uur naar buiten voor een veldtraining. ,,In deze fase wordt de basis gelegd voor een heel seizoen”, legde conditie- en hersteltrainer René Wormhoudt uit toen de middagtraining was afgelopen.

Die middagtraining zag er voor buitenstaanders zwaar uit, en aan de gezichten van de voetballers te zien was het ook zwaar. Over het hele linkertrainingsveld was een parcours uitgezet, dat door de spelers meerdere malen moest worden afgelegd. Er werd gerend, gesprongen en geschoten op doel. Dat alles wel in een constant tempo. ,,Het was niet de bedoeling om de spelers in het rood te laten lopen”, aldus Wormhoudt, die bij iedereen een hartslagmeter had omgedaan.

Gabri leeft zich uit op het parcours. Gabri leeft zich uit op het parcours.

Na het parcours volgde een partijvorm en tot slot werden de spelers weer richting parcours gedirigeerd. Opnieuw was het afzien. Wormhoudt: ,,Het is de bedoeling dat in deze fase van de voorbereiding de spelers een grotere benzinetank krijgen, dat ze meer inhoud krijgen.”

Later in voorbereiding worden andere accenten gelegd. ,,Dan komt er meer nadruk op de motor van de spelers. Er wordt dan bijvoorbeeld meer aan de snelheid gewerkt. Maar in deze fase zorgen we ervoor dat de spelers straks hun motor langer kunnen laten draaien.”

Ajax staat vrijdag om 10.00 uur weer op het traingsveld.

Laurent Delorge in actie tijdens het 'middenblok': de partijvorm. Laurent Delorge in actie tijdens het 'middenblok': de partijvorm.
Marco van Basten kan trots zijn op zijn spelers: er is weer hard gewerkt. Marco van Basten kan trots zijn op zijn spelers: er is weer hard gewerkt.
Bruno Silva was donderdag weer op het trainingsveld. De Uruguayaan, die last heeft van zijn bovenbeen, werkte een looptraining af. Bruno Silva was donderdag weer op het trainingsveld. De Uruguayaan, die last heeft van zijn bovenbeen, werkte een looptraining af.