Menu

Ajacieden werken hard aan conditie

Voor de Ajacieden lijkt de afgelopen vakantie na de woensdagochtendtraining al lang geleden. Mochten ze dinsdag nog ontspannen partijtjes afwerken, deze training was bestemd om de conditie op peil te brengen. ,,Mijn lijf doet overal pijn", klaagde Julien Escudé met een lach. Met een lach, want de voetballers vinden het heerlijk om weer aan de gang te zijn.

Julien Escudé bracht twee weken in zijn vaderland door. Zijn broer Nicolas, de tennisprof, heeft een huis in de bergen en daar was de Ajacied met zijn gezin een week heen gegaan. De andere week was gereserveerd voor de schoonfamilie. De verdediger voerde ook zijn meegekregen loopschema uit. ,,Tot twee dagen voordat ik terugging naar Nederland, want toen was ik ziek. Een virus ofzo, want iedereen in huis had er last van. Maandag ben ik naar huis gegaan en dinsdagochtend was ik weer op de club. Het is leuk om iedereen weer te zien."

Maar dan moet er ook nog worden getraind. ,,Dat is even wennen als je zo'n tijd weinig hebt gedaan", vindt de Fransman. ,,Ik had dan ook overal pijn. Daar kwam ook nog bij dat onze baby vannacht bleef huilen. Om twee uur en om vijf uur, dus vandaag had ik het best moeilijk..."

Tomás Galásek begon uitgerust aan de voorbereiding op het tweede gedeelte van het seizoen. ,,Ik heb een leuke vakantie gehad, alleen lag er geen sneeuw in Tsjechië en dat was balen voor de kinderen. In de eerste week heb ik een keer getennist en in de tweede wat gelopen om de conditie toch een beetje op peil te houden. Maar ik heb vooral veel gerust, dat had ik meer nodig. Een eerste training is ontspannend, lekker om het gras weer te ruiken."

De tweede training was vooral conditioneel van aard. Springen over horden, die door de slimmeriken stiekem een stukje lager werden geduwd als de trainer niet keek, slalommen door paaltjes, afronden op doel en teruglopen. Dat niet een paar keren, maar achter elkaar door. Even voor twaalf uur stapten de mannen van het veld, zodat om precies twaalf uur aan de Europese stilteminuten voor de slachtoffers in Azië kon worden deelgenomen.