Menu
Ajacieden werken toe naar stadsderby

Ajacieden werken toe naar stadsderby

Ajax werkte dinsdag de laatste training af in voorbereiding op het KNVB bekerduel met JOS Watergraafsmeer. Joël Veltman, Niklas Moisander, Jasper Cillessen en Kolbeinn Sigthórsson kregen een dag vrijaf en komen woensdag ook niet in actie in het Olympisch Stadion. Lasse Schöne (liesverrekking) trainde nog apart van de groep.

Nadat performance coach Björn Rekelhof de groep onder handen had genomen, was het tijd voor onder andere een rondo en een oefening, waarbij er getraind werd op het druk zetten en het 'onder de druk uit voetballen'. Voor Diederik Boer was het de laatste training voordat hij woensdag tegen JOS zijn officiële debuut in het shirt van Ajax maakt. De doelman toonde zich gedreven en in vorm. En wanneer hij even gepasseerd leek te worden door een mooie stift, had hij altijd nog een extra bal als wapen om tegen de gestifte bal aan te gooien.

Aan het einde van de training splitste de selectie zich op, waarbij de ene groep zich richtte op voorzetten geven en afmaken, terwijl de andere groep Boer probeerde te passeren met vrije trappen. Ricardo van Rhijn liet net als tegen Feyenoord zien over een ontzettend goede trap te beschikken. Mooi detail: hij raakte drie keer de lat.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Voor de warming-up werd er hooggehouden: wie de bal liet vallen werd aan zijn oren getrokken. Voor de warming-up werd er hooggehouden: wie de bal liet vallen werd aan zijn oren getrokken.
Björn Rekelhof begeleidt de warming-up van de selectie. Björn Rekelhof begeleidt de warming-up van de selectie.
Diederik Boer maakt woensdag tegen JOS zijn officiële debuut. Diederik Boer maakt woensdag tegen JOS zijn officiële debuut.
De rondo maakte zoals gebruikelijk deel uit van de training. De rondo maakte zoals gebruikelijk deel uit van de training.
Ook trainer Frank de Boer stond wel eens in het midden, zij het voor korte tijd. Ook trainer Frank de Boer stond wel eens in het midden, zij het voor korte tijd.
De spelers oefenden op druk zetten en het eronder uit voetballen. De spelers oefenden op druk zetten en het eronder uit voetballen.
De Boer maakt zijn spelers duidelijk wat hij van hen verwacht. De Boer maakt zijn spelers duidelijk wat hij van hen verwacht.
Er werd getraind op het geven, verdedigen en afmaken van voorzetten. Er werd getraind op het geven, verdedigen en afmaken van voorzetten.