Menu
Ajacieden werken tropisch warme, druk bezochte eerste training af

Ajacieden werken tropisch warme, druk bezochte eerste training af

De kop is er af. De voetbaljaargang 2006-2007 is door Ajax officieel in gang gezet. Maandagmiddag was op en rond het trainingsveld bij de ArenA sprake van een flitsende start. Compleet met een volle tribune, nog veel meer supporters en positieve spreekkoren. Zonder meer een sfeervolle start van het nieuwe seizoen.

De tribune op het kunstgrasveld was een noviteit in de clubgeschiedenis van Ajax. Nooit eerder betraden de supporters het trainingsveld voor een eerste training. De gelukkigen op de tot de laatste plek bezette gelegenheidstribune genoten met volle teugen. De (iets) minder gelukkigen moesten zich tevreden stellen met een plek achter het hek.
Getuige de clubliederen, het gehos plus het vuurwerk was de lol er ook daar niet minder om.
‘Dit jaar wordt van ons’ en ‘Welcome 2 stamsterdam’ waren de opvallendste teksten op spandoeken aan het hekwerk. ‘Henkie, Henkie, we worden kampioen’, een veel gezongen lied.

De kersverse en direct veel bezongen Ajax-trainer Henk ten Cate moest het wat aandacht betreft alleen afleggen tegen Jaap Stam. De kale Ajacied met het rugnummer 3 werd wellicht nóg hartstochtelijker toegezongen dan zijn trainer. De verwachtingen rond Stam, Ten Cate, eigenlijk rondom de komst van alle neo-Ajacieden, zijn direct hoog gespannen. Kenneth Perez (rugnummer 11), George Ogararu (20), Dennis Gentenaar (30), Roger (14), Gabri (18) waren andere, toegejuichte nieuwe Ajacieden. De selectiespelers maakten trouwens hun opwachting in het gloednieuwe thuistenue. De glimmende kicksen maakten het plaatje compleet voor menig speler compleet. Klassiek en tegelijk gloednieuw rood en wit heerste op het trainingsveld!

De Ajacieden voor en achter het hek zagen ‘hun’ spelers direct een opvallende eerste training afwerken. Na een uitgebreide opwarmsessie (draaien, zwaaien, zwieren) werd het accent verlegd naar de passing. Secuur inspelen; alles om het vizier zo snel mogelijk weer helemaal op scherp te krijgen na een reeks voetballoze weken.
Alles om zo snel mogelijk wedstrijdfit te raken. Alles om zo spoedig mogelijk klaar te zijn voor de voorrondeduels voor de Champions League, de strijd om de Johan Cruijff Schaal en het binnenkort weer ontbrandende competitiegeweld. De WK-gangers in de Ajax-selectie trainden vanmiddag overigens nog niet mee. Zij maken later deze maand hun opwachting in Ajax-tenue.

Kort voordat de trainingssessie werd besloten, volgde de opvallendste oefenvorm. De in een kring opgestelde Ajacieden hielden de bal koppend en schoppend hoog. Tijdens het hooghouden was het de kunst de kring vrijwel onverstoord rond te laten draaien. Het leverde kolderieke taferelen op van voetballers die –ten koste van bijna alles- probeerden de bal van de grond te houden. Zonder de kring, vanzelfsprekend, te doorbreken. Net als in een eerdere sessie kenden de Amsterdammers de sanctie op een over de grond stuiterende bal: een reeks push-ups. Opdrukken dus. Geen pretje onder de onbarmhartig fel schijnende zon.

Net als de supporters hield ook het massaal uitgerukte persleger een wakend oogje in het zeil. Niemand wilde ook maar iets missen van de eerste (tropisch warme) Ajax-training.