Menu

Ajacieden wijten slecht spel aan interlands

Na afloop van de wedstrijd tegen Groningen, waren de Ajacieden unaniem niet tevreden over hun spel. Ze verwezen naar de interlands, die de meesten in de voorgaande week moesten spelen. Maar een echt excuus vonden ze dat toch ook niet.

Chivu reageerde nuchter op de kritiek van Koeman. ,,Ik heb niet zo goed gespeeld, dus Koeman heeft het volste recht me te bekritiseren. Ik heb mijn best gedaan, maar het lukte gewoon niet. En ik was niet de enige, ongveer de helft van de spelers is de afgelopen week weg geweest. Maar ik zoek geen excuus. Het werd een moeilijke wedstrijd, maar dat had niet gehoeven. Met alle respect voor Groningen, wij waren toch de favoriet. Er zat geen frisheid in ons spel. UIteindelijk hebben we drie punten en daar ben ik blij om. In de komende westrijden moeten we meer gefocussed zijn", aldus de aanvoerder.

,,We speelden vandaag een mindere wedstrijd", zei ook Tomás Galásek. ,,We misten scherpte. Ik wil me niet verschuilen achter de interlands, maar misschien is dat een oorzaak waardoor we die scherpte misten en slechter speelden. Want na de 2-1 kregen wij ook nog mogelijkheden om te scoren, maar we benutten onze kansen niet. In ieder geval ben ik blij met de drie punten. De afstand op de nummer een is gelijk gebleven en over een tijdje zijn we deze wedstrijd weer vergeten", vertelde de Tsjech.

Hoewel hij niet speelde met zijn nationale elftal, was Zlatan toch moe. ,,Het reizen is altijd vermoeiend", lichtte hij toe. Wat betreft de wedstrijd hielt hij het kort: ,,Het is altijd een fijn gevoel te scoren en gelukkig hept het hele team me daarbij. Verder hebben we drie punten en gaan we ons vanaf nu richten op de wedstrijd van dinsdag."

Nigel de Jong was nuchter na afloop. ,,Je weet dat je deze wedstrijd moet winnen en drie punten pakken. De 2-0 voorsprong gaven we weg en dat is zonde. We zakten in, verloren de concentratie. Ik denk dat we op zo'n zestig, zeventig procent speelden. Tja, ik vond het een slechte wedstrijd van onze kant, maar de drie punten zijn binnen, en dat geeft toch een lekker gevoel voor Arsenal."