Menu

Ajacieden willen altijd winnen

Het is al vaak gememoreerd door iedereen die bij de club betrokken is: bij Ajax draait alles om winnen. Dus zelfs bij sprintoefeningen knokt iedereen om de eerste plaats, en wordt er gejuicht bij winst en gebaald bij verlies.

Voor de woensdagtraining had de staf een sprintwedstrijd gepland. Eerst warmden de Ajacieden zich op middels wat loopoefeningen over een parcoursje, en daarna begonnen de sprintduels.

Niet alleen moesten de spelers hard rechtdoor lopen, er diende ook gedraaid en gesprongen te worden. Ze moesten eerst naar het tweede gekleurde hoedje, terug naar het eerste, dan weer door naar en over een hekje en vervolgens zo hard mogelijk terug naar het beginpunt.

De renwedstrijdjes vonden plaats op vier stations met elk vier spelers, van wie er telkens twee tegen elkaar sprintten. Het ging er fel aan toe, en de vreugde was groot bij Bogdan Lobont, die zijn tegenstrevers vaak te snel af was.

Ook Wesley Sneijder toonde zich een rappe sprinter en de jonge middenvelder uitte zijn blijdschap zelfs door zijn trainingsshirt over zijn hoofd te trekken toen hij zijn onderdeel won.

Na de Amsterdamse sprintkampioenschappen zette Ajax zich aan een partij van negen tegen negen, inclusief keepers. Anthony Obodai moest zich beperken tot looptraining met fysiotherapeut Frank van Deursen. Jari Litmanen trainde voor zichzelf met een bal, terwijl Zlatan Ibrahimovic, Victor Sikora en Steven Pienaar zich niet op het trainingsveld lieten zien. John O'Brien deed de hele training volledig mee en leek dat zonder problemen door te komen.

De oefensessie werd gadegeslagen door Hag-Bum Kim en zijn assistent, trainers van het Zuid-Koreaanse Seongnam Ilhwa Chunma FC. Het duo keek eerder al mee bij PSV, waar de in Zuid-Korea uiterst populaire Guus Hiddink de leiding heeft. ,,Maar ook Ronald Koeman is bij ons zeer bekend'', liet Kim weten. ,,In Zuid-Korea kan je video's krijgen met beelden van Ajax. Het is voor ons interessant om te zien hoe bijvoorbeeld de jeugdopleiding van de club werkt.''