Menu

Ajacieden willen Rosenborg eerste thuisnederlaag bezorgen

De Ajacieden die fit zijn voor de derde Champions Leaguewedstrijd tegen Rosenborg, zijn erop gebrand de Noren hun eerste thuisnederlaag te bezorgen in Europees verband dit seizoen.

Van Damme, die tegen Inter vorige week zijn eerste Europese wedstrijd speelde, is klaar voor het uitduel in Noorwegen. ,, Ik weet niet zoveel van Rosenborg eigenlijk. Ze zijn fysiek sterk en thuis ongeslagen, dus ik verwacht een moeilijke wedstrijd. Ik hoop dat Chivu wel kan meespelen, want hij is belangrijk. Net als Van der Vaart en Litmanen, maar we zullen het in ieder geval zonder hen moeten stellen. We zullen wel moeten."

Het drukke programma is vermoeiend voor de Ajacieden. ,,Zeker na gisteren, dat was een moeilijke wedstrijd. In deze periode zijn er geen kleine wedstrijden. Na Rosenborg moeten we al op bezoek bij Feyenoord. We moeten dus goed onze rust pakken. Vanmiddag zal ik nog recupereren van de wedstrijd tegen NAC, vanaf dinsdag is alle aandacht gericht op Rosenborg.", aldus de verdediger.

De Belg is optimistisch over een goede afloop woensdag: ,,We moeten ons eigen spel spelen en dan zie ik het wel goedkomen."

Ook Mido en Zlatan verwachten winnend terug te keren uit Noorwegen.
Mido: ,,Het is een belangrijke wedstrijd die niet makkelijk zal zijn. We moeten slim zijn en slim spelen. We moeten onze energie goed gebruiken en negentig minuten lang geconcentreerd zijn. Dan zal Rosenborg thuis verliezen."

Zlatan onderschrijft de woorden van zijn collega-spits. ,,Ik ken Rosenborg niet echt", zegt Zlatan. ,,Het voetbal is een beetje hetzelfde als in Zweden, maar in Noorwegen is het meer ontwikkeld, zeker Rosenborg. Zij hebben veel ervaring in de Champions League. Het wordt een moeilijke wedstrijd en we zullen goed en slim moeten spelen. We moeten gefocussed blijven. Maar we zullen zeker winnen", besluit de Zweed met een brede lach.