Menu
Ajacieden willen weer eens zege in Frankrijk

Ajacieden willen weer eens zege in Frankrijk

Ajax opent woensdag het nieuwe seizoen met een uitwedstrijd in Nice en hoopt dan voor het eerst in bijna vijftien jaar weer eens in Frankrijk te winnen. De laatste zege dateert van 30 oktober 2002 toen Olympique Lyon op een 0-2-nederlaag werd getrakteerd. Steven Pienaar en Rafael van der Vaart waren destijds doeltreffend.

Sindsdien brachten de Ajacieden nog zesmaal een bezoek aan Frankrijk, maar steeds zonder succes. Er werd niet één keer gewonnen (D1- L5). Alleen in november 2011 volgde geen nederlaag. Op visite bij Olympique Lyon werd niet gescoord: 0-0.

Juist weer dominant in Amsterdam
Die ploeg zegevierde in mei in een nieuwe ontmoeting voor eigen publiek met 3-1, maar dat was niet voldoende om uitschakeling te voorkomen. In de Amsterdam ArenA had Ajax namelijk met 4-1 gewonnen en dat bleek achteraf voldoende om de finale van de Europa League te bereiken.

Tegenover de moeizame cijfers in Frankrijk staan juist weer dominante statistieken voor eigen publiek. Ajax is inmiddels zeven thuiswedstrijden op rij ongeslagen tegen Franse tegenstanders: (W4-D3). AJ Auxerre was in het Champions League-seizoen 1996-1997 de laatste ploeg uit de Ligue 1 die met de volle buit vanuit Amsterdam vertrok.

Lees ook: Younes treft Gladbach-bekenden in Nice

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst