Menu
Ajacieden zetten beste beentje voor

Ajacieden zetten beste beentje voor

Na de drukbezochte open training van woensdag, bereidden de Ajacieden zich donderdag in alle rust voor op de slotfase van het seizoen. Nog slechts 270 minuten zijn er over van de voetbaljaargang 2012-2013. Zaterdag staan er weer negentig belangrijke minuten op het programma bij NAC in Breda. De grote vraag daarbij is wie de geschorste Ricardo van Rhijn in de selectie zal vervangen.

Als Ajax wint in Breda - en dat lukte van de laatste vier edities drie keer én zonder tegentreffers - dan is het kampioenschap nabij. In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen, op 5 mei tegen Willem II, kan dan voor het derde seizoen op rij de schaal in ontvangst worden genomen.

Frank de Boer hield op de training de twintig aanwezige Ajacieden scherp. Maar ook de assistenten Dennis Bergkamp en Hennie Spijkerman hamerden op de focus bij de spelers. De trainer heeft nog wel een puzzel in te vullen. Rechtsback Ricardo van Rhijn moet gedwongen toekijken na de vijfde gele kaart van het seizoen, die hij vrijdag ontving in het duel met sc Heerenveen. De Boer zou Joël Veltman centraal in de verdediging kunnen zetten en Alderweireld doorschuiven naar rechts. Of hij kan Ruben Ligeon de rechtsbackpositie laten invullen.

Hennie Spijkerman houdt de Ajacieden scherp. Hennie Spijkerman houdt de Ajacieden scherp.

Uit de grote tactische partij viel niets af te lezen, want die was met tien tegen tien. In het ene doel keepte Kenneth Vermeer, die de afgelopen twee duels geschorst moest toekijken maar zaterdag weer inzetbaar is. Aan de andere kant coachte Jasper Cillessen de verdedigers zo fanatiek als we van hem kennen. Chiel Kramer, de afgelopen weken als stand-in opgeroepen, stond 'gewoon' weer een veld verder te trainen bij Jong Ajax. Hij zal zaterdag van iets verderaf dan in de duels met PSV en sc Heerenveen toeschouwer zijn bij de ongetwijfeld spannende wedstrijd in Breda.

Daley Blind oogste opnieuw applaus. Nadat hij dinsdag werd gefeliciteerd met zijn nieuwe contract, liet hij zijn medespelers en Dennis Bergkamp klappen. Hij had namelijk de bal met een fantatistische precissie in een klein doeltje geschoten, dat ver en haaks van hem afstond. Ook Derk Boerrigter kreeg waardering voor een prachtig schot, die overigens alleen dankzij een schitterende redding van Vermeer niet tegen de touwen sloeg.

Vrijdag staat de laatste training op het programma voor het duel tegen NAC (zaterdag 20:45 uur). Net als vandaag is die training besloten voor het publiek.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst