Menu

Ajacieden zijn weer 't heertje

De nieuwe Oger-pakken voor het seizoen 2003-2004 zijn bijna klaar. Vele Ajacieden konden woensdagochtend na de laatste passessie hun Oger-kostuum met schoenen meenemen. Voor anderen volgt de finishing touch binnenkort. Voorzitter John Jaakke had een belangrijk criterium voor het passen: "Je moet er wel in kunnen juichen," stelde de preses vast.

En dat juichen lukte Jaakke goed. Ook Wamberto voelde zich als een vis in het water in zijn nieuwe pak. Hij liep maar heen en weer in zijn zuurstokroze overhemd en grijze pantalon. Zelfs enkele passen van een salsa-dans kon hij goed uitvoeren. Het moet gezegd: het kostuum staat hem fantastisch.

Keeper Sander Boschker zag het gekrioel om zich heen eens rustig aan. De nieuwe doelman nam een stoel en bekeek de pas-sessies van zijn teamgenoten aandachtig. Ook de inzet van Oger-medewerkers Patrick Lusink, Jean-Pierre den Ouden en Hans Erik Muller zal hem niet zijn ontgaan.

Nadat hij zijn schoenen had gepast kon hij weer gaan, want zijn pak arriveert vrijdag. ,,Anders ga ik toch gewoon in korte broek met t-shirt of in een knappe spijkerbroek? Of neem ik mijn oude Twente-pak? O nee, die heb ik moeten inleveren toen ik wegging."

Ook nieuwe aanwinst Julien Escudé vertrok met alleen een schoenendoos onder zijn arm.

Veel spelers moesten met de schoenen toch een maatje kleiner dan ze gewend zijn. Wesley Sonck had na drie keer proberen - en geleende sokken van Tomás Galásek - de juiste te pakken.

Tijdens het Tournament zullen de pakken voor het eerst worden gedragen. Dan kan iedereen de fraai vervaardigde exemplaren van Oger uit de PC Hooftstraat in Amsterdam bewonderen.