Menu
Ajacieden zwaaien af

Ajacieden zwaaien af

Aan het einde van een voetbaljaargang is afscheid nemen soms onontkoombaar. Ook in de selectie van Jong Ajax keren komend seizoen enkele Ajax-gezichten niet meer terug. Op de Toekomst werd maandag stilgestaan bij het afscheid van een negental Ajacieden.

Een voetbaltas boordevol waardevolle herinneringen en mooie afscheidswoorden van Jong Ajax-trainer Gery Vink rijker, namen negen spelers alvast afscheid van de club. Tom Overtoom behoort onder meer tot het gezelschap dat na dit seizoen niet meer dagelijks op de Toekomst te zien zal zijn. Net als zijn 'collega-afscheidnemers' ontving ook Overtoom, die vrijwel zijn hele carrière tot nu toe bij Ajax voetbalde, een originele Ajax-buste. Welk shirt de middenvelder komend seizoen zal dragen is overigens nog niet bekend. Ook de voetbaltoekomst van Thimothée Atouba, doelman Jordy Deckers en Evander Sno is nog ongewis. Uiteraard ontvingen ook zij een Ajax-aandenken plus een korte toespraak van Vink.

De toekomst van de Beloften Johan Kappelhof en Lorenzo Burnet ligt bij FC Groningen. Het duo zwaait de Amsterdamse club na dit seizoen ook vaarwel. Het mini-toernooi dat Jong Ajax deze week speelt in Hong Kong geldt als laatste kunstje voor de Jong Ajacieden. De selectie van Vink reist dinsdag richting het oosten. Vrijdag genoot de selectie van Jong Ajax nog van een etentje in het centrum van Amsterdam. Enkele dagen eerder speelde Jong Ajax een laatste oefenduel.

Tenslotte werd ook Mitchell Donald, volgend seizoen in dienst van Roda JC bedankt voor alle bewezen diensten in het Ajax-shirt. Bryan Ottenhof en Hyun Jun Suk keren evenmin terug, maar zij waren maandag helaas afwezig. Zij ontvangen hun geschenk op een later moment.

Houd Ajax TV in de gaten voor de reportage over de Ajacieden die maandag in het zonnetje werden gezet

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/ Louis van de Vuurst

Vink bedankte Atouba voor zijn mentorrol in de selectie van Jong Ajax. Vink bedankte Atouba voor zijn mentorrol in de selectie van Jong Ajax.
Mitchell Donald speelde tot nu toe een voetballeven lang voor Ajax. Hij gaat naar Roda JC. Mitchell Donald speelde tot nu toe een voetballeven lang voor Ajax. Hij gaat naar Roda JC.
Jordy Deckers nam als doelman afscheid van Ajax. Jordy Deckers nam als doelman afscheid van Ajax.
Gery Vink spreekt Evander Sno toe in de bestuurskamer van de Toekomst. Gery Vink spreekt Evander Sno toe in de bestuurskamer van de Toekomst.
Ook Mitchell Donald ontving een Ajax-buste en mooie woorden. Ook Mitchell Donald ontving een Ajax-buste en mooie woorden.