Menu

Ajacieden zwijgzaam tijdens training

De gezichten stonden nog steeds treurig toen de Ajacieden donderdagochtend op het veld verschenen om de verloren bekerwedstrijd uit de benen te lopen. Er werd nauwelijks met elkaar gesproken.

De spelers die in de basis stonden tegen NAC deden met René Wormhoudt de gebruikelijke oefeningen om het duel van de avond ervoor uit de benen te lopen. Lichte oefenvormen met de bal, koppen, passen en licht loopwerk. Na een dik halfuur mochten zij het veld verlaten, hoewel de meesten een bal pakten, erop gingen zitten,en naar hun teamgenoten bleven kijken die wel flink in actie moesten komen. Normaal worden er nog wel eens geintjes onderling uitgehaald na het uitlopen, vandaag wilde niemand er van weten. Een paar meter van elkaar verwijderd zat ieder voor zich te kijken.

Wesley Sonck en Zlatan Ibrahimovic kwamen overigens niet het veld op: beide hebben last van een teenblessure. Anthony Obodai en Zdenek Grygera bleven eveneens binnen. Obodai had last van zijn enkel, en de hamstringblessure van Grygera die hij tegen NAC opliep, is nog niet genezen.

De reserves begonnen zoals gewoonlijk met een rondo onder leiding van Ruud Krol. Daarna had de technische staf een oefening bedacht waarbij Maarten Stekelenburg zijn lange pass zou oefenen, door van achteruit een voorzet te geven op eerst rechts- en daarna linksvoor. Vervolgens kwam de kaats van een van de vleugelspelers, en moest iemand uit het groepje in het midden in een keer afronden op doel.

Dit alles werd gadegeslagen door een groepje trainers uit Israël, die korte tijd in Nederland verblijven en bij Ajax een kijkje in de keuken van het trainen nemen.