Menu

Ajax 1 loot NAC, Jong Ajax treft FC Twente

Tijdens de loting van de achtste finales van de Amstel Cup is Ajax 1 gekoppeld aan NAC. Jong Ajax, dat woensdagavond ten koste van Den Bosch een ronde verder ging, moet het in weer een uitduel opnemen tegen FC Twente.

De manschappen van Ronald Koeman zaten woensdagavond voor het eerst in een koker voor de loting van de achtste finales. Dit omdat alle clubs die zich wisten te kwalificeren voor Europees voetbal, pas in deze ronde instromen. Ajax werd gekoppeld aan een andere instromer: NAC. Ajax strijdt op 16 of 17 december in de Amsterdam ArenA met de Brabanders om een plek in de kwartfinales.

Het team van John van 't Schip werd woensdagavond gekoppeld aan een oude bekende van de trainer: FC Twente. Twee seizoenen geleden was de Ajacied namelijk zelf trainer van de club uit het oosten van het land. Twente plaatste zich eveneens woensdagavond en had in Friesland tegen Cambuur een verlenging nodig om de Friezen op de knieën te krijgen. Van 't Schip had nu graag eens voor eigen publiek gespeeld in het bekertoernooi. ,,Wéér een uitwedstrijd, dat is jammer. En wat Twente betreft: die ken ik natuurlijk wel. Maar alleen de verdediging is nog net als twee jaar geleden. Er is inmiddels een nieuwe keeper, een ander middenveld en de voorhoede is ook veranderd. Wat onze kansen betreft: vanaf nu zijn wij duidelijk de underdog'', aldus een eerste reactie van de trainer.