Menu

Ajax 1 loot RBC, Jong Ajax treft Twente in Amstelcup

Manager wedstrijdzaken van de KNVB, Will van Rhee, en spits Cecilio Lopes van Excelsior, voltrokken dinsdagavond de loting van de vierde ronde Amstelcup. Het eerste elftal van Ajax moet het in de achtste finales thuis opnemen tegen RBC uit Roosendaal. Voor het tweede elftal grabbelde Lopes Amstelcuphouder FC Twente uit de kom. Dit duel wordt eveneens in Amsterdam gespeeld.

Doordat Jong Ajax eind oktober in de derde ronde De Graafschap versloeg, had de formatie van Jan Olde Riekerink in de vierde ronde (achtste finales) de selectie van Adriaanse kunnen loten. De confrontatie tussen beide Ajax-teams blijft echer uit.

RBC schakelde in de derde ronde verrassend AZ uit (3-2). FC Twente komt, net als Ajax 1, pas voor het eerste in actie in de achtste finales.

Olde Riekerink over de loting: "FC Twente is een leuke ploeg om tegen te spelen. Het is leuk dat we thuis spelen en om John weer te zien in zijn oude omgeving. Twente heeft fysiek sterke spelers achterin. Wij zijn de absolute underdog. Het is David tegen Goliath, maar David vond ook een manier om Goliath te verslaan. De jongens moeten gewoon genieten van de wedstrijd."

Beide wedstrijden worden in principe op 12 december gespeeld.

Overige wedstrijden: Stormvogels/Telstar - Fortuna Sittard Roda JC - SC Heerenveen RKC Waalwijk - PSV Feyenoord - FC Den Bosch FC Utrecht - Excelsior FC Groningen - FC Zwolle